Ingrediënten

Ambachtelijke kroket met beuling en appel (Gastronello)

Zoete aardappelen

Spek

Maderasaus

Duindoornbessen (Davigel)

Witte suiker

Appelemulsie

Tijm

 

Bereiding

Snijd de aardappel in dikke schijven en gaar in de oven met beetje zeezout en peper, en een paar druppels olie. Stoof de bessen even aan met witte suiker en tijm. Bak het spek heel krokant en cutter kort.

Frituur de kroket, dresseer op een bord en werk af met de aardappel, bessen, spek, saus en appelemulsie.

 

Biertip

MORITZ EPIDOR – STRONG LAGER

Dit robuuste bier met een alcholpercentage van 7,7% is een zogenaamd ‘tripple malt beer, gekenmerkt door een stevige body en een unieke kleur. In de smaak valt meteen de gekarameliseerde mout op, dit in combinatie met de licht fruitige toetsen die het gevolg zijn van het langdurige fermentatieproces.

Het karakter van dit bier straalt pure mout uit, met een intens, aromatisch karakter.

Dit bier werd voor het eerst in 1923 in Barcelona gebrouwen. Nadien verdween het van de radar, tot het in 2009 opnieuw opgepikt werd. De geschiedenis gaat nog verder terug, want het is de ‘extra strong’ versie van een eerder bier dat in Barcelona al in 1856 gebrouwen werd.