Benelux selectie
In voorbereiding op de internationale finale in Parijs op 28 en 29 mei aanstaande, werd voor de Benelux een preselectie georganiseerd op maandag 23 april in De Serre (Antwerpen). De 13 deelnemers bestonden uit 1 Nederlandse, 5 Luxemburgse en 7 Belgische kandidaten, die elk een mocktail en een cocktail moesten bereiden. Per bereiding kregen de kandidaten 4 minuten. De tijd was zeer scherp gesteld en elke deelnemer werkte zijn mocktail en cocktail af op basis van een vooraf ingediend recept dat zeer strikt diende gevolgd te worden. Het thema van deze preselectie was ‘STREET ART GREEN’ en de mocktail was op basis van Caraïbos-producten, de cocktail op basis van Saint James.
De dertien kandidaten waren:
- Senna Meloni
- Marvin Ravesteijn
- Kwinten Ghysens
- Laban Carlier
- Kim Cossement
- Robin Denys
- Kevin Fegers
- Carmelo Campanaro
- Bertrand Barboux
- Kevin Wafflart
- Marius Birzan Bogdan
- Pierre Munier
- Xavier Dellenbach
De mocktails en cocktails werden beoordeeld door drie professionele bartenders die het thema beoordeelden, de presentatie, de realisatie, de methode en de presentatie, de algemene netheid tijdens de bereiding, de aroma’s en de smaak. Het totaal aantal punten stond op een schaal van 100.
De winnaar van deze Beneluxwedstrijd is Marius Birzan Bogdan. Hij werkt in Le Trianon Bar – Grand Hôtel Cravot te Luxemburg. De recepten van zijn mocktail en cocktail vindt u hierna (in het Engels).
SOFT COCKTAIL: FOREVER YOUNG
- 40 ml Caraïbos goyave-framboise
- 30 ml Caraïbos banane
- 40 ml Seedlip Spicy
- 3 pieces of red pitaya
- 20 ml bergamote juice
- 20 ml Routin 1883 elderflower syrup
COCKTAIL: FOREVER OLD
- 50 ml Saint James Royal Ambré
- 40 ml Caraïbos Aloë Si
- 15 ml amareto liquor
- 20 ml aloe and honey tea
- 10 ml lime juice
- 10 ml Monin honey syrup
- spray of orange flower water