Sinds meer dan 50 jaar geeft Horecatel de toon aan in de sectoren van de horeca, de collectiviteiten en de gastronomie. Van 4 tot 7 maart zullen zo’n 420 exposanten, zorgvuldig geselecteerd met betrekking tot de kwaliteit van hun voedingsproducten, hun uitrusting en diensten, opnieuw verzamelen in het WEX te Marche-en-Famenne voor dit eerste rendez-vous dat naar goede traditie het nieuwe seizoen opent.

Op Horecatel kan je alles proeven, testen en vergelijken. De chefs vinden er alles om de smaken van morgen te kunnen creëren, en alle professionals worden ontvangen door de leveranciers die hun recente nieuwigheden voorstellen. Op een beurs blijft het menselijk contact centraal staan in een unieke commerciële sfeer.

Na de editie van 2017 met 35.776 bezoekers belooft Horecatel, die nu al volzet is, ook dit jaar een beurs vol vitaliteit en professionele uitstraling over heel België te worden.

Een mix van sectoren

Met vijf hallen die gewijd zijn aan de sectoren van de horeca, de brouwerijen, de collectiviteiten, de frituren, de snacking… en een zesde die volledig aan de gastronomie voorbehouden wordt, biedt Horecatel een mix van producten die uniek op de markt zijn. Die gaan van de grote brouwerijen uit ons land en de grootste namen in de food en non-foodsector, tot artisanale bieren, producenten van lokale en/of bio producten. Deze vinden we onder andere op de collectieve standen van APAQ-W, APAQ-W Bio en de ‘Saveurs du Luxembourg belge’.

Hoteliers, restaurateurs, caféhouders, frituristen, traiteurs, slagers, bakkers, chef-koks, gastronomen… Allen zijn ze zeker dat ze op Horecatel creatieve en krachtige oplossingen vinden, aangepast aan hun eigen activiteitenprofiel.

Het Paleis der Gastronomie

Met een hal die exclusief voorbehouden is voor de fijne, artisanale, bio en lokale producten verstevigt Horecatel zijn positie bij de veeleisende chefs en gastronomen.

De exposanten organiseren er diverse ’VIP-ruimtes’, waar gastvrije en persoonlijke contacten mogelijk zijn.

U vindt er onder meer:

  • De collectieve stand van Horeca Magazine, met een tiental partners;
  • Het ‘Café Littéraire’, georganiseerd door de Waalse culinaire groep Génération W, waar chefs en producenten elkaar ontmoeten;
  • Het restaurant beheerd door chef Olivier Bauche van restaurant La Gloriette te Marche-en-Famenne, en tevens Jeune Restaurateur d’Europe (JRE).

Master Stage

Zoals tijdens de vorige edities is de Master Stage ook nu weer het centrale podium waar heel wat chefs demo’s geven met hartige of zoete inslag, en waar ook twee emblematische wedstrijden gehouden worden: de WexProCup en de Trophée Jacques Rouard.

Gedurende vier dagen staat dit podium in het centrum van een heus festival van smakelijke en innoverende creaties. U kunt er kennismaken met een aantal van onze meest trendsettende chefs, die graag hun passie, hun waarden en hun keuken met u willen delen. Ze worden, zoals steeds, hierbij briljant begeleid door ‘orkestmeester’ Philippe Limbourg en zijn acoliet Pierre Vicini.

In 2018 is de Ambassadeur van de Hal der Gastronomie chef Olivier Massart van restaurant Ô de vie in Juprelle, tevens ook voorzitter van JRE, de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Wedstrijden, demonstraties & workshops

Zondag 4 maart

  • 12u30-13u45: ‘De la terre à l’assiette, un travail d’équipe’ door Olivier Massart
  • 14u00-15u00: Demonstratie door Génération W
  • 14u00-15u00: Demonstratie door Valhrona
  • 15u30-16u30: ‘Le Petit-déjeuner ardennais’
  • 15u30-16u30: ‘La cuisine végétale’ door René Mathieu
  • 16u45-17u45: ‘Le bœuf dans tous ses états’ door APAQ-W

 

Maandag 5 maart

  • 9u00-12u00: Workshop ASFORCOL
  • 12u00-17u00: Wedstrijd WexProCup
  • 12u30-13u30: Demonstratie door Valhrona
  • 14u00-15u30: ‘Le renouveau des micro-brasseries en Wallonie’
  • 15u30-16u30: ‘L’assiette du futur’

 

Dinsdag 6 maart

  • 10u00-12u30: Workshop door de Federatie HoReCa Wallonie
  • 11u00-17u00: Trophée Jacques Rouard
  • 11u00-17u00: WorldSkills Belgium (wordt voortgezet op woensdag 7 maart)

 

Woensdag 7 maart

  • 12u30-13u30: Demonstratie door Génération W
  • 14u00-15u00: Demonstratie door de JRE, Jeunes Restaurateurs d’Europe

 

Gelieve er rekening mee te houden dat bovenstaande activiteiten in het Frans zullen verlopen.

Het volledige programma, evenals de lijst van exposanten vindt u op de website.

www.horecatel.be