Met ruim 30 000 verspreide exemplaren is de jaarlijkse restaurantgids van Gault& Millau de meest gebruikte in België en het Groot Hertogdom Luxemburg. De editie 2019 werd voorgesteld in Lint, in aanwezigheid van ruim 1.200 restauranthouders en horecamensen. Zij vermeldt meer dan 240 nieuwe referenties. Weliswaar verdwenen er ook een honderdtal zaken, maar met een nettowinst van 140 realiseert de Belgische en Luxemburgse gastronomie de grootste groei ooit.
Wat het resultaat betreft: Hof Van Cleve en Bon-Bon blijven met 19,5/20 de absolute toppers van België. Naast de quoteringen voor de traditionele fine diningrestaurants zijn er een aantal bijkomende rangschikkingen, zoals deze voor ‘Beste artisanaal werkende chef’ (Luc Broutard-Mons) of ‘Beste bierkaart’ (De Gebrande Winning-Sint-Truiden). Wallonië krijgt voor het eerst een chef met vijf koksmutsen (Sang-Hoon Degeimbre) en David Martin van La Paix is de chef van het jaar. Ook is er vanaf deze uitgave aandacht voor de beste cocktailbars en de beste chocolatiers.