INGREDIËNTEN

Voor 3 personen

  • 2 wortelen van elke kleur
  • 4 oranje zandwortelen
  • 3 traditionele wortelen voor sap
  • IOTA
  • Zout, peper
  • Koppert Cress-kruiden

BEREIDING

De gekleurde wortelen schillen en ze in plakjes snijden met een fijnsnijder. Ze een minuut lang laten stomen om ze soepeler te maken. De traditionele wortelen centrifugeren en het sap in twee porties verdelen. De zandwortelen schillen, ze in dunne plakjes snijden en ze laten koken in het wortelsap. Als er niet genoeg sap is, licht gezouten water toevoegen. Als de wortelen gaar zijn, ze mixen in de blender. Indien nodig meer sap toevoegen om een smeuïge puree te verkrijgen. De kruiding aanpassen, opzij zetten, daarna in een zuigfles doen en warm houden. Aan de andere helft van het sap evenveel water toevoegen. De vloeistof verwarmen op een laag vuur.

BORDSCHIKKING

De wortelschijfjes oprollen en vullen met puree. Ze vervolgens op borden leggen waarbij u de kleuren afwisselt. Als de vloeistof eenmaal warm is, 1 g IOTA toevoegen en mixen met de keukenmachine in de emulsiestand. Een wolkje op de gevulde wortelen leggen en het geheel bestrooien met de aromatische kruiden.

Wijntip

FRIZZO Hugo Bio Rosé – Elderflower, vlierbloesem & lime