Geert Gheysels – Anobesia

Mastercook Geert Gheysels is duidelijk: in de klassieke keuken bepaalde de saucier mee de smaak van het restaurant. Vandaag is de saus maar een van de vele smaakmakers. In zijn eigen keuken worden kraakverse hoofdproducten altijd ondersteund door saus.

Lees verder

BON APPETIT JAPON

Presentation of delicious Japanese foods in the presence of the press and the professional sector of gastronomy.March 11, 2024

Lees verder

Destin Cannaert – Bar Bulot

Destin Cannaert roerde reeds als peuter mee in de potten thuis. Zijn ouders hadden een moestuin en een boomgaard, de markt in thuisstad Tielt en de zaterdagse boerenmarkt werden wekelijks bezocht. Dat hij kok zou worden, stond voor hem vast, dus ging hij naar hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Volgden daarna een 7de jaar butler-intendant en een 7de jaar drankenkennis. Toch werd het de keuken. De eerste stop werd Oud Sluis bij Sergio ­Herman, toen op de top van zijn roem. Bij de sluiting verkaste Destin naar La Durée in Izegem bij chef Angelo Rosseel. Daar bleef hij 6 jaar en leerde er de klassieke keuken door en door kennen, de laatste 2 jaar als souschef. Van klassiek naar experimenteel bij – opnieuw – Sergio Herman in zijn Airrepubliek met chef Nicolaas Misera. Sinds anderhalf jaar is de prille dertiger de chef van Bar Bulot Zedelgem. 

Lees verder

Broes ­Tavernier – ‘t Vijfde Seizoen

Chef en Young Master Broes ­Tavernier wou reeds als jonge gast chef worden. Vanaf zijn 4de middelbaar vinden we hem dan ook in de Brugse Hotelschool Spermalie. Na zijn studies gaat hij aan de slag in Sir Anthony Van Dijck van Marc Paesbrugghe, het Molentje van Danny ­Horseele, Hof van Cleve van Peter Goossens, om dan in Brugge Bistro Refter van Geert Van Hecke op te starten. Eindigen doet de jonge chef als Van Hecke’s souschef. Twaalf jaar terug opent hij samen met zijn vrouw Lien D’hooge in zijn thuisstad Aalter ‘t Vijfde Seizoen. Sinds 6 jaar is er ook Eetalage, een eetwinkel waar zijn ex-souschef ­Jeroen Poppe voor tekent.

Lees verder

Donald Deschagt – Le Homard et La Moule

Donald Deschagt, de chef van Le ­Homard et La Moule in Bredene, is beter gekend als de ‘seaweedchef’. Na een klassieke opleiding aan de hotelschool van Oostende en een fascinerende tijd bij Lenôtre in Parijs, komt hij terug naar de zee om er het mosselrestaurant van zijn overleden vader verder te zetten. Twaalf jaar geleden maakte hij een radicale switch en ging hij voluit voor het zeewierverhaal.

Lees verder

Michaël Vrijmoed – Restaurant Vrijmoed

Michaël Vrijmoed, chef en eigenaar van Vrijmoed** in Gent, volgde een klassieke koksopleiding in Koksijde en een specialisatie patisserie in Ter Groene Poorte in Brugge. Tijdens zijn eerste stage in een restaurant wist hij meteen dat zijn toekomst in de keuken lag. Een eigen restaurant was de droom vanaf die dag. In maart 2013 werd de droom werkelijkheid: ‘Vrijmoed’ opende de deuren in het hart van historisch Gent. Acht maanden later was de eerste Michelinster er, vier jaar later volgde de tweede ster.

Lees verder

Elien Verhulst – Restaurant Vlass

Elien Verhulst, chef van restaurant Vlass in Middelkerke, won in november de eerste Trophy Pierre Wynants. Deelnemen aan wedstrijden is voor haar een uitdaging, een bevestiging én een leerschool.

Lees verder

Seppe Nobels – Instroom Academy

Chef Seppe Nobels verliet vorig jaar zijn restaurant Graanmarkt 13 om een totaal nieuw én vernieuwend project op te starten: Instroom Academy. In de oudste refter van de Antwerpse haven koken chefs uit alle werelddelen onder zijn aansturing met lokale producten die ze een eigen twist geven. Welkom in Instroom! Voel de magie!

Lees verder

Grands Chais de France – Mixologie

En waarom geen cocktails aan tafel?

Dit is de uitdaging die Grands Chais de France stelde aan Filippo Baldan, een bekende barman, en Benoît Neusy, chef-kok van het met een Michelin-ster bekroonde restaurant ‘L’Impératif’ op het Domaine d’Arondeau in Roucourt (Henegouwen).

Lees verder

Hendrik Dierendonck

Hendrik Dierendonck en chef Timon Michiels van Carcasse bereiden enkele lekkere vleesjes.

Slagerij Dierendonck Strandlaan 331, 8670 Sint Idesbald

Ateliers Dierendonck in Nieuwpoort, Kortrijk, Ukkel en Brussel

restaurant Carcasse Henri Christiaenlaan 5 8670 Koksijde

Lees verder

Bert Recour – Restaurant Pegasus

Salade van Bretoense kreeft en truffel met rauwe hopscheuten en vinaigrette van peterselie.
Gemaakt door Bert Recour van restaurant Pegasus in Poperinge.
Restaurant Pegasus
Guido Gezellestraat 7, 8970 Poperinge
www.pegasusrestaurant.be

Lees verder