De keuken van Matthias Van Eenoo

In 2015 legde de Belgisch-Franse chef Matthias Van Eenoo zijn wapens en bagage neer in het hartje van de Brugmannlaan om een van de meest majestueuze herenhuizen van Brussel nieuw leven in te blazen. Zeven jaar later is ‘Brugmann’ één van de mooiste restaurants van de hoofdstad.  Een paleis van...

Lees verder

De keuken van Filip Claeys

KIND VAN DE NOORDZEE Chef Filip Claeys is een bescheiden, maar koppige doorzetter. Al 10 jaar prijken er twee rode Michelinsterren aan de gevel van De Jonkman in Sint-Kruis-Brugge en dit jaar kregen ze het gezelschap van Michelin’s ‘Green Star’. De Noordzee en alles wat erin leeft is zijn grote...

Lees verder

De keuken van Manon Schenck

Toen we in 2015 kennismaakten met Manon Schenck had ze net haar restaurant ‘La Table de Manon’ geopend in Durbuy. In het hart van het ‘kleinste stadje ter wereld’, recht tegenover het symbolische ‘Sanglier des Ardennes’. En zo krijgt de jonge ladychef al snel een naam in...

Lees verder

De keuken van Nicolas Tournay

Nicolas Tournay   is ongetwijfeld dé jonge Waalse chef die sinds 2020 meer dan wie ook de wind in de zeilen heeft.  En terecht. Hij staat sinds enkele jaren aan het hoofd van de keukens van het restaurant Le Mont-à-Gourmet (Henegouwen) en heeft de titel van ‘Eerste kok van België 2020’ in de wacht...

Lees verder

De keuken van Olivier Bourguignon

Deze maand is het de chef en eigenaar van het restaurant Le D’Arville te Wierde (provincie Namen) die vriendelijk is ingegaan op onze vraag om exclusieve recepten te creëren voor Horeca Magazine rond de producten van onze partners. Olivier Bourguignon creëerde deze recepten in het teken van zijn...

Lees verder

De keuken van Danny Horseele

Wild van wild! Danny Horseele van Restaurant Horseele in Gent maakt voor ons wild klaar Chef Danny Horseele is wild van wild, voor hem is de herfst een van de mooiste seizoenen in de keuken. Hij verwerkt al zijn wild zelf, van ontbenen tot fileren en vindt het jammer dat chefs naar kant-en-klare...

Lees verder

De keuken van Mario ­Elias

Hoewel hij oorspronkelijk uit Vlaanderen komt, heeft Mario ­Elias zich twee decennia geleden met zijn echtgenote Aurore in de streek van Durbuy gevestigd. Mario is wat je een ‘grote’ chef zou kunnen noemen.  Een chef die we eigenlijk niet meer hoeven voor te stellen, want zijn faam wordt alleen...

Lees verder

De keuken van Fabrice Vuillemin

In Knokke vormen enkele restaurants van hoog niveau de trots van de iconische badplaats. Het restaurant Bel-Etage is één van die essentiële locaties. Het wordt georkestreerd door Fabrice Vuillemin en vormt dan ook in meer dan één opzicht een uitzondering in het Knokse gastronomische landschap. EEN...

Lees verder
X