De Belgische stokers

Een verhaal van nieuwkomers en volhouders Het Belgische distillaat is in opmars en dat is ons bij de redactie van HORECA-magazine niet ontgaan. We kunnen het niet ontkennen, zonder de Gin hype waren onze distilleerderijen ver uitgeblust. In het begin van de jaren 1900 was graanjenever één van de...

Lees verder

Grill & BBQ

De klant wil smaak, maar ook sfeer en beleving. En hoe kan dat beter dan met vuur, een rode kolengloed en het aroma van gegrild lekkers? Horeca Magazine overloopt de mogelijkheden van grill en barbecue in de restaurants. We gaan te rade bij Peter De Clercq, een vuurmeester pur-sang. ­Peter won in...

Lees verder

Sauzen voor de zomer

Met de lente, waar we middenin zitten, en de zomer die voor de deur staat, verandert ook de kaart. Producten van het seizoen worden verwerkt in de gerechten, slaatjes doen het beter wanneer het warmer is en de barbecue is samen met het terrasmeubilair uit de kelder of de garage gehaald. Ook...

Lees verder

Mooi, veilig en milieubewust

Een erfenis van de beide lockdowns die we gekend hebben, is dat heel wat Horecazaken ook nu nog blijven inzetten op afhalen of leveren. Waar moet je rekening mee houden wanneer je voedsel transporteert en wat zijn de nieuwste trends in de wereld van de verpakkingen? Ons uurwerk is opnieuw naar de...

Lees verder

Besparen

De situatie waarin wij momenteel leven maakt dat de mondiale economie totaal verstoord is: bepaalde grondstoffen zijn heel erg schaars geworden en andere haast onbetaalbaar. Ook de prijzen van energie zijn de voorbije maanden gestegen tot ongekende hoogtes. De vraag die wij ons stellen: waar kan...

Lees verder

Airco, steeds belangrijker

Airco-apparatuur wordt steeds kwalitatiever. De hedendaagse airco is stil, relatief energievriendelijk en vaak kun je er naast koelen ook mee verwarmen en ventileren. Lange tijd kenden we het begrip airco vooral uit Amerika, Azië en Zuid-Europa. Uit de echt warme streken dus, waar airconditioning...

Lees verder

Specialty coffee: meer dan een label

De specialty coffee, die de afgelopen dertig jaar populair is geworden in de Verenigde Staten, vindt nu eindelijk ook bij ons zijn plaats en Thomas Wyngaard is er de ambassadeur van. De oorsprong van koffie gaat terug tot de 16e eeuw. De plant, die hoofdzakelijk in Ethiopië werd geteeld, werd...

Lees verder

Beter water voor beter rendement

Water is water? Niet echt. Er is zoveel verschil te merken, in samenstelling en in smaak. En het zijn die samenstelling en die smaak die mee de kwaliteit bepalen van wat u opdient. Bovendien is het soort water dat u gebruikt voor uw toestellen van groot belang voor het onderhoud en de levensduur...

Lees verder

Goedemorgen …

Het ontbijt wordt wel eens de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Ze geeft je energie om de dag door te komen. Ook voor de Horeca wordt het ontbijt steeds belangrijker. Er wordt al geruime tijd meer aandacht geschonken aan het ontbijt. Alleen hoe we ontbijten lijkt te wijzigen. Alles gaat...

Lees verder

4 chefs, 4 x homemade brood

Wat is er lekkerder dan een homemade brood. Deze vier chefs raakten in de ban van deeg, rijzen en bakken. Liefde en frustratie zoals een van hen zegt.  Martijn Defauw van Rebelle in Marke Martijn: “Ik bak graag zelf brood en zuurdesem is voor mij de beste basis. Mijn moederdesem maak ik van...

Lees verder

Een kopje koffie met Viki Geunes

Op 24 februari hadden we het grote genoegen Viki Geunes in zijn driesterrenrestaurant Zilte in Antwerpen te ontmoeten voor een kopje koffie. Natuurlijk was dat niet zomaar een koffie, we kregen de gelegenheid om zijn persoonlijke blend te ontdekken, vergezeld van enkele van de zoetigheden van het...

Lees verder

Un espresso perfetto

Voor sommige horecazaken staat de verkoop van koffie voor een belangrijk aandeel van de omzet. Het is dus belangrijk dat je er voldoende aandacht aan schenkt, zowel aan de koffie als aan de machine om de koffie te bereiden. Wij overlopen even waar je moet aan denken bij de aanschaf van een...

Lees verder

Bitterzoete zaligheid van ‘Bean to Bar’

‘Belgian chocolates’ zijn wereldberoemd. Nochtans is er in ons land geen cacaoplant te bekennen, die groeit enkel rond de evenaar. Het verhaal van de ‘heilige’ boon van ‘Bean to Bar’. Heilige boon  De cacaoplant groeide oorspronkelijk enkel in het Amazonegebied....

Lees verder

Trends 2022

Om te kunnen anticiperen op nieuwe trends, moet je weten hoe je er vanaf het begin bij kan zijn. Dit was het credo van L’Oréal toen het werd opgericht, en geldt uiteraard ook op andere gebieden dan de mode, met inbegrip van de Horeca. Voedingstrends zijn een perfecte weerspiegeling van de...

Lees verder

Ventilatie en luchtzuivering: steeds belangrijker!

De coronacrisis heeft iedereen in de horecasector met de neus op de feiten gedrukt: ventilatie en luchtzuivering zijn uitermate belangrijk en dat zal ook in de toekomst zo blijven. Horeca Magazine bracht enkele experts en ervaringsdeskundigen rond de tafel. De restaurants en cafés in dit land...

Lees verder
X