Antwerpen Proeft in en rond de Waagnatie van 26 t.e.m. 29 mei

Wie het beste van het beste wil degusteren van wat Antwerpen op culinair vlak anno 2022 aan te bieden heeft, kan van donderdag 26 (Hemelvaart) tot en met zondag 29 mei terecht in en rond de Waagnatie voor de 14de editie van Antwerpen Proeft. Je kan er een 70tal gerechtjes uitproberen van bijna 40 verschillende restaurants en van bekende chefs zoals Roger van Damme, Jeroen Van Dyck en Vincent Banić voor maar 6 of 7,5€. Een aantal topnamen uit de Antwerpse Kempen, 8...

Lees verder

Deliveroo lanceert nieuwe service in België: Signature Service

Nieuwe functie laat klanten rechtstreeks bestellen via de online kanalen van de restauranthouder Signature Service, een gloednieuwe dienst van Deliveroo, geeft restaurantpartners de mogelijkheid om thuisbezorging aan te bieden via hun eigen website en app.  Dankzij de Service kunnen restaurants genieten van meer leveringen en een nauwere band met hun klanten opbouwen en onderhouden. Na het succes in het Verenigd Koninkrijk breidt Deliveroo de dienst nu uit naar...

Lees verder

Maak een creatieve zomermenukaart met een beperkt aantal producten

Wist je dat je met een beperkt aantal gebruiksklare producten in je keuken een smaakvolle en haalbare zomermenukaart kan samenstellen? Gebruiksgemak, efficiëntie en kostenbesparing, daar zeg je toch geen neen tegen? Vandemoortele is er om je te helpen! Met producten waarmee je eenvoudig iets lekkers op tafel tovert. Maar ook met zomerse inspiratie om die producten in verschillende toepassingen te verwerken. Zo maak je deze zomer met een beperkt aantal...

Lees verder

Giffard – The art of flavour

— Publireportage — De onderneming Giffard, al meer dan 135 jaar een onafhankelijk familiebedrijf, produceert likeuren, crèmes de fruits, guignolets en siropen die in Frankrijk en daarbuiten worden verdeeld. De likeurmaker uit Angers, Frankrijk, vervaardigt zijn producten op een traditionele en authentieke manier om hun natuurlijke kwaliteit te behouden, terwijl innovatie en respect voor het milieu zijn kernwaarden zijn. VAN FRUIT TOT LIKEURGIFFARD HAALT HET BESTE...

Lees verder

Zes nieuwe barmannen voor Leuven

Net zoals in de rest van België heerst er ook in Leuven schaarste aan bekwaam horecapersoneel. Een bartenderopleiding ‘Learning for Life’ moet daar een klein beetje verandering in brengen. Afgelopen week kregen 6 nieuwe bartenders hun getuigschrift in de prachtige Gotische zaal van het Leuvense stadhuis. Leuven en Horeca vormen samen een perfecte cocktail. De vele cafés en bars vormen de op alcohol draaiende motor van de stad.  Maar net zoals in de meeste andere...

Lees verder

Til jouw latte creatie naar een hoger niveau met Inex Barista

Inex pakt uit met een Barista gamma voor de professionele markt. Met 2 nieuwe opschuimvarianten speelt het Belgisch familiaal zuivelbedrijf in op de stijgende populariteit van koffiebars en koffiespecialiteiten. Lactosevrije opschuimmelk Inex Barista Lactosevrij is gemaakt van weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag. De opschuimmelk is een op-en-top...

Lees verder

Mabru: De hal D van de markt, draagt voortaan de naam van de beroemde kok Pierre Wynants

Eén van de vijf hallen van de Vroegmarkt van Brussel werd herdoopt in eerbetoon aan Pierre Wynants, één van de meest bekroonde sterrenchefs van de hoofdstad. Derde generatie aan het hoofd van het restaurant Comme Chez Soi, in het hartje van Brussel, bracht Pierre Wynants 45 jaar door in de keuken van deze instelling die in 1926 werd opgericht door zijn grootvader Georges Cuvelier, onder de naam “Chez Georges”. Het restaurant nam zijn huidige naam een paar maan-...

Lees verder

Vissen van het seizoen: LENTE

Meer seizoensgebonden eten, da’s altijd een goed idee. En dat geldt ook voor vis, schaal- en schelpdieren. Je kan jaarrond vis eten, maar elke vissoort heeft zo zijn momenten. In het voorjaar zijn bijvoorbeeld schelvis, hondshaai en inktvis op hun best. Ontdek hier hoe je met deze vissen van bij ons aan de slag kan en tover de lente op je bord. Waarom kiezen voor seizoensvis van bij ons? Koken volgens het seizoen is een handige manier om meer variatie in je...

Lees verder

De provinciale hotelschool wint de 22e Baron Romeyer Trofee

En ja hoor, de hotelschool van de Provincie Namen wint opnieuw de Baron Romeyer Trofee. Bravo aan Kilian Massy, Arnaud Boisacq en Antonin Robaux. Ook een pluim voor alle andere deelnemers. Niet zes maar vijf hotelscholen streden uiteindelijk op 22 maart om de 22e Baron Romeyer Trofee. Een culinaire wedstrijd die voor het eerst niet plaatsvond in Waver, zoals alle vorige, maar in Namen, in de provinciale hotelschool. Het Naamse team won de wedstrijd in … 2019 en...

Lees verder

Een open brief voor respect, verantwoordelijkheidszin… en eerlijkere prijzen

Brussel, 21 april 2022 – Het water staat de food services sector opnieuw aan de lippen. De prijsstijgingen van voedingsproducten zijn groter dan wij kunnen behappen, en de eindconsument zal zijn steentje moeten bijdragen. Anders ziet het er voor de hele voedingssector slecht uit. Een open brief over respect, verantwoordelijkheidszin en partnership. De kranten staan de afgelopen tijd vol met slecht nieuws over, o.a., de voedingssector. We hebben als sector net, en...

Lees verder

Vis van het seizoen: hondshaai, wulk en schelvis

De lente is in het land, maar ook in de zee! Want ja, ook de Noordzee volgt de seizoenen.Van maart tot juni zijn volgende vissen op hun best: hondshaai, wulk en schelvis. Vis op het menu? Ga dan eens voor een minder bekende soort en verras jezelf en je gasten. Met de campagne ‘Vis van het seizoen’ willen de NorthSeaChefs mensen bewust maken van de rijkdom die de Noordzee biedt. Net zoals bij groenten en fruit volgen vissen de seizoenen en dat heeft een invloed op...

Lees verder

De bereide pasta´s van Pasta Della Mamma,traditionele en authentieke recepten die passen bij de huidige trends

— Publireportage — Pasta della Mamma nodigt u uit om een nieuwe variant van haar bereide pasta’s te ontdekken in kleine verpakkingen. Dit assortiment, die reeds in grote verpakking bestaat, is vanaf nu beschikbaar in bakjes van 14 stuks cannelloni, 6 stuks lasagnes en 5 stuks rollades. Dit nieuwe gamma zal in de smaak vallen bij diegenen die zich graag heruitvinden terwijl ze trouw blijven aan de authenticiteit van de ingrediënten. De bereide pasta’s vormen een...

Lees verder

Vooruitzichten voor 2022 en gevolgen voor de horeca

Een opeenstapeling van crisissen weegt op de voedingssector Eens dat het grootste deel van de gezondheidscrisis achter de rug leek, liet 2021 een goed economisch herstel verwachten. Eind vorig jaar begonnen de stijgende energieprijzen en het tekort aan grondstoffen echter hun tol te eisen, en de oorlog in Oekraïne maakte de zaak nog erger. Om enkele voorbeelden te noemen: Termijnen: Voor zonnebloemolie, tarwe en maïs zullen er binnenkort grote...

Lees verder

Wie wordt dit jaar de Best Blind Taster of the Year?

Vino Magazine organiseert samen met de Concours Mondial van Brussel en met Riedel en BottleAdvice.com als partners, de tweede editie van de BBT-Open. BBT staat voor Best Blind Taster, ‘Open’ staat voor het feit dat de wedstrijd toegankelijk is voor zowel geoefende wijnliefhebbers als professionals (sommeliers, wijndocenten, wijnhandelaren, chefs en andere werknemers uit de horeca…). De BBT-Open draait rond de verraderlijkste en tegelijk meest opwindende proef die...

Lees verder

Twee nieuwe drie sterren aan de Franse gastronomische hemel

Op het podium, de twee nieuwe Franse driesterrenchefs ‘La Villa Madie’ in Cassis en ‘Plénitude Cheval Blanc’ in Parijs  ‘Frankrijk komt erbovenop’, verklaarde Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelingidsen, tijdens de voorstelling van de rode gids in een theater in Cognac. Frankrijk, dat het grootste aantal sterrenrestaurants ter wereld heeft, telt twee nieuwe drie sterren, 6 nieuwe twee sterren en 41 restaurants met één enkele maar welgekomen...

Lees verder

Oosterscheldekreeft: het symbool van de kracht van de provincie Zeeland

Op 31 maart ll. werd, voor het eerst sinds twee jaar (omwille van corona), voor de 22ste keer in de geschiedenis én “omdat Zeeuwen altijd boven water komen”, opnieuw de eerste Oosterscheldekreeft van het nieuwe seizoen feestelijk onthaald in Zierikzee. Het kreeftenseizoen loopt elk jaar vanaf de laatste donderdag in maart tot en met 15 juli.  Wat maakt de Oosterscheldekreeft, ook wel eens het symbool van de kracht van de Nederlandse provincie Zeeland genoemd, nu...

Lees verder

Campagne Erkend Friturist wil beroep in ere herstellen

Horeca Vlaanderen, Het Nationaal Verbond van Frituristen (Navefri) en het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio) zetten de campagne Erkend Friturist op. Hierbij roepen ze de doelgroep op zich te registreren als Erkend Friturist op de website www.erkendfriturist.be. Bernard Lefèvre, voorzitter van Navefri, licht de noodzaak van de actie toe. “Er doen heel wat verkeerde veronderstellingen de ronde over het beroep van frituuruitbater. Wil je snel rijk...

Lees verder

Délifrance Héritage, uitzonderlijke viennoiseries!

— Publireportage — Een succesvol ontbijt begint met het beste van de Franse knowhow. Het gamma Délifrance Héritage vertegenwoordigt de essentie van de Franse bakkerij met kwaliteitsingrediënten en traditionele technieken. Croissant, chocoladebroodje, rozijnenkoek of appelflap, het gebak van Délifrance heeft alles om te behagen! Viennoiseries van pure boter van de hoogste kwaliteit voor een intens plezierige smaakervaring.  Klaar om te bakken viennoiseries  27235...

Lees verder

LAFUMA MOBILIER

— Publireportage — Sinds 1954 vormen duurzaamheid, comfort en stijl de gemeenschappelijke waarden voor alle ontwerpen van het merk. Met een Franse knowhow en een ultramodern gevoel voor innovatie aan de basis, blijft LAFUMA MOBILIER trouw aan zijn kenmerkend ‘buis en doek’-concept, waardoor het merk uniek blijft in de wereld van outdoor meubelen. Reeds gekend voor zijn marktexpertise in Healthcare, Gezondheid & Welzijn, lanceerde het merk in 2018 zijn eerste...

Lees verder

Wat als… uw slaatje u morgen zal vertellen wanneer u het kan eten?

Digitalisering maakt het mogelijk om grondstoffen en producten over de gehele productieketen efficiënter en duurzamer te behandelen. En dat begint al bij de landbouw. In de broeikassen detecteren slimme camera’s en sensoren wanneer de planten nood hebben aan bepaalde voedingsstoffen. Door efficiënt gebruik van water, energie en voedingsstoffen kunnen producenten hun broeikassen optimaliseren en dus de grondstoffen efficiënter gebruiken. Dat biedt ons bijvoorbeeld...

Lees verder
X