Duni lanceert producten in innovatieve, volledig hernieuwbare materialen op basis van voedselafval die u zelf kunt composteren.

Ook in een circulaire toekomst zal er nog behoefte zijn aan concepten en oplossingen voor eenmalig gebruik, maar dan wel aan alternatieven die geen afval produceren. Daarom lanceert Duni nu premium servetten en placemats in fossielvrije en volledig hernieuwbare materialen. Een nieuwe stap in de zoektocht naar duurzame oplossingen. Deze nieuwe klimaatvriendelijke producten stoten 18% tot 30% minder CO² uit dan hun voorgangers en zijn de recentste realisatie van de Duni Group om zijn ambitie van een netto zero uitstoot waar te maken.

De nieuwe Bio Dunisoft® premium servetten brengen voedselafval op een circulaire manier naar uw gastentafel dankzij een bindmiddel gemaakt van citroenschillen en ander voedselafval. Voor de ontwikkeling van dit volledig hernieuwbare materiaal dat u zelf kunt composteren, werken we samen met OrganoClick, een bekroond Zweeds greentech bedrijf dat gekend is als de vernieuwer achter de revolutionaire OC-BioBinder™ in dit materiaal.

De nieuwe Bio Dunicel® placemats zijn een innovatie van ons eigen ontwikkelingsteam in Duitsland. Zij hebben een bindmiddel gecreëerd op basis van aardappelzetmeel ter vervanging van onze vroegere bindmiddelen. Dit product is gemaakt van volledig hernieuwbaar materiaal en u kunt het zelf composteren[i]. En na het composteren veranderen de placemats in teelaarde die kan worden gebruikt om nog meer aardappelen te kweken.

Beide producten staan garant voor een duurzamere wereld en service voor uw restaurant- en hotelgasten.

Voor meer informatie en voor onze nieuwe productstalen kunt u contact opnemen met:

Emma Björnhammer, Interim Marketing Director, Duni, emma.bjornhammer@duni.com
Erik Lindroth, Sustainability Director, erik.lindroth@duni.com