Het Duitse kwaliteitsmerk Miele, opgericht in 1899, pakt uit met een krachtige nieuwe professionele luchtreiniger. In de (nasleep van) de coronacrisis is luchtreiniging geen overbodig luxe.

De coronacrisis had een stevige impact op de horeca. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, werden de cafés en restaurants maandenlang gesloten. Intussen zijn de terrassen terug open en zullen op 9 juni ook de binnenruimtes van onze horecazaken terug mogen opstarten.
Hoe dan ook is het coronavirus nog niet verdwenen en is het belangrijk zich te wapenen tegen wat de toekomst eventueel nog zal brengen. Luchtreiniging gaat veel verder dan ventilatie door het openen van een raam of deur en is in elk geval een verstandige investering. De klant is nu erg gevoelig aan gezonde lucht en dat zal niet snel veranderen. Lucht filteren doe je natuurlijk niet alleen om virussen te bestrijden, je wil ook geuren en rook weg krijgen.

Midden mei werd de Miele AirControl gelanceerd, een extreem krachtige luchtreiniger. Het toestel zorgt met het 5-laagse filtersysteem voor maximale bescherming tegen virussen en voorkomt belasting door fijnstof en luchtjes. Het apparaat is opmerkelijk stil en eenvoudig te bedienen.

Sensor meet CO₂-gehalte

“Automatische programma’s maken het mogelijk om vooraf het vermogen en de gebruikstijden in te stellen. Een geïntegreerde sensor bewaakt de noodzaak om te ventileren. Deze sensor meet continu het CO₂-gehalte van de lucht in het vertrek. Door de CO₂-sensor is ook de automatische CO₂-modus mogelijk, waarbij het luchtverplaatsingsvermogen aangepast wordt aan de luchtkwaliteit. Hierdoor is een aanzienlijk stillere werking mogelijk dan bij vaste vermogensinstellingen”, legt Country Marketing & Product Manager Nico Baeyens uit.

De vijf filters hebben allemaal hun eigen specifieke werking. De groffilter verwijdert in het aanzuigbereik grove deeltjes (zoals pollen of pluizen) uit de luchtstroom. De fijnfilter houdt deeltjes en fijnstof tegen. De HEPA H14-filter ontdoet de lucht in het vertrek van 99,995 procent van de deeltjes met een grootte van 0,1–0,3 μm. Daartoe behoren ook micro-organismen zoals virussen. De actiefkoolstoffilter neutraliseert geurstoffen. De nafilter optimaliseert de luchtafvoer en zorgt voor een gelijkmatige verdeling.

Drie varianten

Dankzij lichtlopende wieltjes kunnen de Miele AirControl-luchtreinigers mobiel en flexibel gebruikt worden, overal waar een stopcontact beschikbaar is. De Miele AirControl is er in drie varianten. Model PAC 1080 is geschikt voor ruimtes tot 80 m² en biedt in die klasse een premiumprestatie. De Miele AirControl is daarnaast ook verkrijgbaar als PAC 1045 voor ruimtes tot 45 m² en als PAC 1200 voor ruimtes tot 200 m². De toestellen kunnen op grotere oppervlaktes ook met elkaar gecombineerd worden. Dankzij deze varianten kan het apparaat in diverse types horecazaken worden ingezet. Van cafés en bars, over restaurants tot feestzalen en collectiviteiten.
De adviesprijs voor het kleinste model is 2.790 euro exclusief btw, de medium kost 3.490 euro en de grootste 5.190 euro. De filters gaan gemiddeld twee jaar mee.
Bij levering zijn de apparaten gebruiksklaar maar uiteraard ondersteunt de uitgebreide service van Miele Professional je bij de opstelling, het vervangen van de filters en het onderhoud en zorgt zo voor optimale prestaties en maximale bescherming.

www.mieleprofessional.be
www.miele.be/nl/professional/professionele-luchtreiniger

tel: 02 451 15 40

Tekst: RDV