Horeca Magazine
  • Home
  • Magazines
  • News
  • Focus
  • Inspiring People
  • BEROEP
  • Taste
    • Uitgelicht
    • Recepten
    • Videos
    • Koffie
    • Cocktails
    • Tussendoortjes
  • VIDEOS
  • Adverteren
    • Info & tarieven
    • Partners
    • Press Room
  • EVENTS
  • Contact
  • NL
  • FR

Selecteer pagina

SLIGRO neemt groothandel ISPC over

23 januari 2017

SLIGRO neemt groothandel ISPC over

Sligro neemt de Belgische horecagroothandel ISPC over. Daarmee bouwt de Nederlandse grossist zijn aanwezigheid op de Belgische markt verder uit.

ISPC is een toonaangevende Belgische horecagroothandel met gecombineerde zelfbedienings- en bezorgvestigingen in Gent en Luik. Het bedrijf beschikt ook over een groothandel in verse vis te Brussel en is actief in de betere horeca met een spin-off naar de gezondheidszorg. Het bedrijf realiseerde in 2016 een omzet van 86 miljoen euro en stelt 250 mensen tewerk.

“Wij zijn ontzettend blij met deze overname in de Belgische foodservicemarkt”, zegt Koen Slippens, topman van Sligro in een persbericht. “Dit biedt ons de kans versneld te starten met de opbouw van ons vestigingsnetwerk voor Sligro. Onder de namen Sligro/ISPC zullen we een netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels uitbouwen voor horeca en grootverbruik in België.” JAVA Foodservice, dat Sligro vorig jaar overnam, zal zich verder ontwikkelen tot specialist in haar segmenten.

240 miljoen in België

Samen met de omzet die nu al vanuit Nederland bezorgd en de omzet van JAVA, realiseert Sligro na deze overname al een jaaromzet van ruim 240 miljoen euro in België. Het moederbedrijf zelf is goed voor 2,7 miljard euro omzet per jaar.

Sligro koopt ISPC over van eigenaar en CEO Ivan Sabbe, die vroeger nog aan het hoofd stond van supermarktketen Lidl. ISPC neemt met de overname volgens hem een wissel op de toekomst. “Dit is een belangrijke nieuwe stap voor het bedrijf en zal bijdragen tot de verdere groei van ISPC onder de namen Sligro/ISPC. Ik ben ervan overtuigd dat we hierdoor ons trouw cliënteel nog beter zullen kunnen bedienen”, zegt hij.

 

Auteur:
Joram De Bock

Delen:

Vorige Overtuig uzelf tijdens een demo!
Volgende Foodservice Community: Gratis consumentenrapport vol trends en inspiratie voor de horeca

gerelateerde berichten

Reportage: Explosieve groei Prik&Tik

Reportage: Explosieve groei Prik&Tik

27 januari 2015

Brouwerij Huyghe

Brouwerij Huyghe

23 augustus 2019

EASYFAIRS KLAAR VOOR DE HEROPSTART

EASYFAIRS KLAAR VOOR DE HEROPSTART

1 juli 2021

Brouwerij Rodenbach zet verder in op haar fruitbieren

Brouwerij Rodenbach zet verder in op haar fruitbieren

16 mei 2018

Ontworpen door Elegant Themes | Mogelijk gemaakt door WordPress