De hotelsector recht de rug na twee uitermate lastige jaren. De New Hotel Awards 2022 bekroont op 14 maart in Antwerpen enkele doorzetters die in 2020 en 2021 toch een hotel hebben geopend.

De voorbije twee jaar werd de hotellerie getroffen door sluitingen, reisverboden en personeelsgebrek. Hotels die toch open bleven hadden te kampen met zware beperkingen. Zo dienden gedurende zekere tijd de maaltijden op de kamer te worden genuttigd. Veel reden tot feest vieren was er niet. Nu de pandemie stilaan uitdooft gloort er hoop aan de horizon. Het toerisme start terug op en er komen weer evenementen en congressen. Tijd dat de mooie sector zich nog eens op feestelijke wijze in de kijker zet, dachten ze bij marketing- en communicatiebureau Typhoon Hospitality. Het bureau organiseert daarom de eerste editie van de New Hotel Awards, waar hotels in verschillende categorieën in de prijzen kunnen vallen.

De hotels die in de coronajaren 2020 en 2021 hun deuren openden maken kans op een prijs. Hier kun je de genomineerden terug vinden: www.newhotelawards.com/de-genomineerden.

Er zijn prijzen per categorie: Best New Hotel Concept, Best New Hotel Design, Best New Sustainable Hotel, Best New Hotel Restaurant, Best New Hotel Bar en Best Price Guarantee.

Eminente jury

Een eminente jury, met vertegenwoordigers uit diverse takken van de vrijetijdsindustrie, buigt zich over de kandidaturen.
De jury bestaat uit:

  • Juryvoorzitter Rachel Persoon: eigenares van Typhoon Hospitality Nederland en België.
  • Joeri Beusen: GM van Holiday Inn Hasselt en Holiday Inn Express Hasselt.
  • Marleen Duerinckx: hoofdredactrice van ELLE Decoration.
  • Jo Van Cauwenberge: directeur van GoodPlanet Belgium.
  • Flip Dejaeghere: culinaire globetrotter onder de naam @flipworldfoodie_.
  • Hannah Van Ongevalle: mede-eigenares van The Pharmacy en eigenares van Tipsy Cake en The Motel.
  • Jean-Michel Teerlinck: medeoprichter en -eigenaar van MTM Group.

Naast de bekroningen door de jury is er ook een prijs van het publiek. Stemmen hiervoor kan tot 28 februari via www.newhotelawards.com/publieksprijs

Op 14 maart 2022 vindt de uitreiking van de New Hotel Awards 2022 plaats in Antwerpen. Het evenement wordt afgesloten met een netwerkborrel voor alle genodigden (onder voorbehoud van eventuele COVID-19-maatregelen).

Meer informatie op www.newhotelawards.com en www.instagram.com/newhotelawards

Tekst: RDV