Ingrediënten

  • Parijse wafeltjes (Jules Destrooper)
  • Gestoofde cassisbessen
  • Kaneel
  • Kardemom
  • Vanilleroom
  • Nootmuskaat
  • Donkere kandijsuiker
  • Verse boter

Bereiding

Snijd de appel in partjes zonder klokhuis en leg ze op een ovenplaat. Meng de boter met de specerijen, de crumble van de wafeltjes en suiker. Verdeel op de appels. Laat in een hete oven kleuren. Breng over op borden, werk af met crumble, cassis en een beetje bakjus.

Drankentip

 CASSIS LINDEMANS (3,5%)

Een blend van authentieke lambiek en het beste bosbessensap, Gold Award op de Australian Beer Awards 2014. Cassis Lindemans is een opvallend succesvol aperitiefbier. Opgediend in een fluitglas, creëren de kleur en de mooie schuimkraag een schitterend effect. De stijlvolle, donkerpaarse kleur en zoetzure bosbessensmaak doen spontaan aan wijn denken. Het karakter laat zich het best omschrijven als ‘fruitig met een aards kantje’.