Ingrediënten

  • Dille
  • Filet van zeebarbeel met vel (Davigel)
  • Mosterdzaad
  • Tapenade citrus-agrum (Gran’Tapas)
  • Zeekraal
  • Zero Citroen (Fruiss)
  • Kikkererwten professional (HAK)
  • Bbq olijven (Gran’Tapas)
  • sesamzaadjes
  • Olijfolie (Valderrama)
  • Limoenpartjes

Bereiding

De barbeel in dunne plakjes snijden en marineren met de Fruiss Citroen en olie, peper en zout. Kikkererwten in de oven laten poffen met wat zeezout. Bord insmeren met de tapenade, hierop de zeebarbeel. Afwerken met de rest van de smaakmakers.

Wijntip

CHÂTEAU MALESCASSE CRU BOURGEOIS 2014 – AOC HAUT-MÉDOC

Gemaakt met 46% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon en 9% Petit Verdot. De gisting vindt plaats in vaten waarvan 30% nieuw hout. De neus onthult een buitengewone complexiteit waarin aroma’s van rood en zwart fruit zoals bosbessen en zwarte bessen zich verdringen. Een wijn met een krachtig maar fluweelzacht karakter, vol rijpe tannines, met een volledige en zeer lange afdronk.