Met of zonder gezondheidscrisis is de Tournée Minérale zoals ieder jaar sinds 2017 voorpaginanieuws in februari. Een goede gelegenheid om voor water te kiezen of, beter nog, voor een andere alcoholvrije drank die heel wat feestelijker is dan Château La Pompe met jaartal.

En terwijl sommigen nog steeds denken dat er geen aperitieven, cocktails of feestmaaltijden zonder alcohol bestaan, proberen anderen met duidelijk succes het tegendeel te bewijzen.

Veelzeggende cijfers

Volgens de WGO is de wereldwijde alcoholconsumptie sinds 2015 met 15% gedaald. De vraag naar alcoholvrije dranken neemt toe. In België is de consumptie van alcoholvrij bier en wijn in de afgelopen vijf jaar verdubbeld. De coronaviruscrisis, die ertoe heeft geleid dat er meer aandacht is gekomen voor onze gezondheid, heeft die trend alleen maar versterkt.

Marktleider in alcoholvrije dranken

Philippe Stassen anticipeerde op die trend toen hij in 2012 zijn bekende ciderfabriek, die de beroemde gelijknamige cider produceerde, verkocht om in 2014 samen met zijn kinderen een nieuwe onderneming op te richten die zich uitsluitend toelegt op alcoholvrije dranken van het type wijn, bier en sterkedrank: Néobulles. Geen tien jaar later is de onderneming marktleider (behalve voor alcoholvrije bieren) met een eigen productie van alcoholvrije wijn en schuimwijn (Vintense) en van alcoholvrij bier (Bière des Amis). De productie ervan bereikt vandaag 1,5 miljoen flessen. Néobulles importeert ook merken van alcoholvrije sterkedrank zoals Lyre’s, het meest complete en meest bekroonde merk van alcoholvrije sterkedrank ter wereld met smaken die lijken op die van een Daiquiri, Négroni, Whisky Sour of American Malt.

Wereldwijd erkende trend en kwaliteit

In 2020 werd op het Brussels Wereldconcours voor het eerst een alcoholvrije wijn bekroond. Het ging om de ‘Terra Australis’ van Vintense, die een gouden medaille won. Een uit Australië geïmporteerde wijn met aroma’s van Gewurztraminer en Riesling en in België alcoholvrij gemaakt volgens de de-alcoholiseringstechniek van Néobulles.

Succes in alle richtingen en een mooie toekomst zijn nu verzekerd voor de onderneming opgericht door de familie Stassen, die het gezond verstand had om te anticiperen op een duidelijk groeiende internationale trend en daarop in te spelen. Met of zonder gezondheidscrisis!

Meer weten: www.neobulles.be