Nieuw concept slaat aan

Het nieuwe concept van BBB Maastricht en Folie Culinaire (10 t/m 12 oktober) wordt door horeca én horecatoeleveranciers in België enthousiast ontvangen.

bbb2

Beursmanager Erik Stroink: “BBB Maastricht is veel meer dan een beurs. We zijn het hele jaar actief als platform voor de horeca, ook in België.”

Zo lanceert BBB de BBB Academy. “Samen met partners ontwikkelen we trainingen en cursussen die bijdragen aan de groei van ondernemers en medewerkers in de sector. Gastvrijheid, leiderschap, communicatie en leren herkennen van wensen van gasten zijn daarbij belangrijke elementen. Ook kan voor ieder horecabedrijf een opleiding op maat worden samengesteld. Tijdens BBB Maastricht zijn er gratis introductietrainingen. Het is maar één van de manieren waarop we horecaondernemers willen helpen succesvol te zijn. Voor toeleveranciers is er BBB LesAmisGastrEUnomiques, een regelmatig samenkomend internationaal netwerk waarin mensen elkaar informeren en kennis delen.”

Samenwerken staat centraal op de BBB, onder andere met Horeca Vlaanderen. Zo is op maandag de frituristen- en cafetariadag. Ook is er dan een startersdag met lezingen over ondernemen, social media en wet- en regelgeving. Deze zijn ook toegankelijk voor niet-starters. U kunt gratis inschrijven voor de diverse sessies.

Dinsdag staat in het teken van de hotellerie. Deze dag vindt ook de finale plaats van het Kampioenschap Oestersteken.

Programma

Tijdens BBB Maastricht kunt u deelnemen aan themadagen, wedstrijden bijwonen en kennismaken met innovatieve producten. Het evenement is opgebouwd uit vier themawerelden: Beverage Beach, Food Forest, Variety Valley en Folie Culinaire.

Op Beverage Beach proeft u de meest uiteenlopende dranken, waaronder rums, vermouths en gins op het Spirits Square. Het Wijntheater geeft informatie over wijnen en wijneducatie. Erg populair is Specialty Beer Bay, waaraan vooral veel kleine Belgische brouwerijen deelnemen. Er zijn workshops bierbeleving.

In het avontuurlijke Food Forest maakt u kennis met nieuwe gerechten en authentieke smaken. In Variety Valley vindt u nonfood, innovaties en vakverenigingen. Op Starters Park en het Columbus Square wordt u op de hoogte gebracht van de laatste innovaties en nieuwe producten.

Folie Culinaire

Folie Culinaire is hét exclusieve evenement voor de internationale gastronomie. Hier treft u onder andere het Gault&Millau Theater aan, met veel aandacht voor het gastronomisch perspectief van restaurants, hun chefs, hun sommeliers en hun wijnen. Vijf jonge door Gault&Millau geselecteerde chefs strijden om de titel ‘Belofte van het Jaar’ voor een vakjury van coryfeeën. Elke dag zijn hier educatieve programma’s en themaproeverijen. Een rijk assortiment van bijzondere producten wordt gecombineerd met mooie wijnen.

Het pop-uprestaurant wordt dit jaar gerund door tweesterrenchefs Soenil Bahadoer (De Lindenhof**, Nuenen) en Sang-Hoon Degeimbre (L’Air du Temps**, Liernu). Reserveren kan via de website. In de demokeuken tonen wereldnamen hun technieken, ingrediëntencombinaties en vernieuwingen. Onder hen de Haagse sterrenchef van oosterse komaf Xiao Han Ji en de Mexicaan Jonatán Gómez Luna Torres. Hij demonstreert de hedendaagse Mexicaanse keuken.

Ook driesterrenchef Pascal Barbot van het Parijse restaurant L’Astrance komt, net als Thrainn Freyr Vigfusson uit IJsland, de Duitse chef Oliver Röder en vele anderen. Laatste ‘aanwinst’ is de Colombiaanse chef Juan Manuel Barrientos, die inspiratie vindt in de neurowetenschappen. Zijn gerechten moeten alle zintuigen prikkelen. Hij experimenteert met traditionele recepten en gebruikt typisch Colombiaanse ingrediënten. Zijn multidisciplinaire aanpak en de toepassing van avantgardistische technieken maken zijn keuken bijzonder. Het geluid van knapperige tortilla’s maakt deel uit van zijn gerecht. Een tropische ceviche (rauwe visschotel) wordt een Japanse zeefdruk drijvend in een heldere tomatenbouillon.

BBB Maastricht en Folie Culinaire vinden plaats van 10 t/m 12 oktober 2016 in MECC Maastricht. Horeca Magazine biedt u bij deze uitgave een bezoekersregistratiekaart aan.

www.bbbmaastricht.nl

www.folieculinaire.com

bbb1