21 brouwers, 160 verschillende bieren en 3.500 jaar vakmanschap

Belgian Family Brewers is een non-profit organisatie van 21 Belgische familiale brouwerijen die ten minste sinds 50 jaar non-stop bier gebrouwen hebben. Samen zijn ze goed voor 15% van het jaarlijks geproduceerde biervolume in België. Het label Belgian Family Brewers staat voor een ongeëvenaard hoog niveau van authenticiteit en vakmanschap.

Op de Opening Night van Zythos waren de 21 leden verzameld om de brouwerij en een selectie van hun bier voor te stellen. Verder werd ook een aantal nieuwe bieren voorgesteld. Straffe Hendrik Wild 2018 van Brouwerij De Halve Maan en Sloeber IPA van brouwerij Roman werden hier bijvoorbeeld voor de eerste keer geschonken. Ook de Hopus Primeur 2018 van Lefebvre en Het Poperings Hommelbier Fresh Harvest 2018 van Leroy Breweries konden geproefd worden.

Hoewel de 21 leden een lange geschiedenis kunnen voorleggen, rusten ze hoegenaamd niet op hun lauweren. Bij alle leden wordt geïnnoveerd en overal is men bezig met uitbreidingen en aanpassingen om de beste kwaliteit te blijven brengen. De leden gaan ook op zoek naar nieuwe manieren om bier tot bij de consument te brengen. Ze stellen de deuren open en zetten volop in op de beleving bij de consument. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe bezoekerscentrum dat binnenkort opengaat bij St.-Bernardus. Traditie en innovatie gaan op die manier probleemloos hand in hand. Het label van Belgian Family Brewers wil namelijk bovenal kwaliteit en authenticiteit blijven garanderen. Zo is de consument zeker dat het bier in België gebrouwen werd door een onafhankelijke familiale brouwerij waarin de laatste vijftig jaar onafgebroken werd gebrouwen. Bovendien wordt het bier niet onder en andere naam of etiket verkocht.

Als hoogtepunt van de avond werd op de openingsreceptie door Zythos een cheque van 4.000 euro overhandigd aan het kinderkankerfonds.

www.belgianfamilybrewers.be