De overnamedrang van bierbrouwer AB InBev lijkt maar niet gestild te geraken, want nu heeft het ook het Belgische biologische biermerk Ginette overgenomen. Ginette was op zoek naar een overnemer, omdat het zelf de vraag niet meer kon volgen.

 

Capaciteit vergroten

Dat merk werd in 2009 gelanceerd door vier Waals-Brabantse ondernemers. Ondertussen zijn er al verschillende varianten van het merk op de markt te vinden. Met de overname wil Didier Hamoir, één van de oprichters, biobier lanceren bij een groter publiek. Zo moeten er in 2017 drie biobars geopend worden. Zelf gaat hij ook aan de slag bij AB InBev, terwijl de drie andere oprichters beschikbaar blijven als consultants.

Ginette heeft wel geen eigen brouwerij: alle bieren worden gebrouwd bij de Henegouwse brouwerij La Binchoise. In eerste instantie blijft de productie op de huidige locatie, maar zal die verdubbeld worden naar 3.000 hectoliter in 2017. Dat is ook meteen de maximumcapaciteit voor Ginette bij La Binchoise. Later zal er naar een oplossing gezocht worden.

Vorige maand roerde AB InBev zich ook al op de Belgische markt, toen het ietwat verrassend brouwerij Bosteels, brouwer van Kwak en Tripel Karmeliet, in handen kreeg.