Op de World Beer Awards vielen twee bieren van brouwerij Omer Vander Ghinste in de prijzen: ‘Vander Ghinste Oud Bruin’ en ‘OMER. Traditional Blond’.

Een professionele jury kiest voor elk continent in 8 bierstijlen telkens een top drie, die het vervolgens wereldwijd tegen mekaar opnemen.

Na een zilveren medaille op Europees vlak in 2013 en een gouden medaille op Europees vlak in 2014 werd VanderGhinste Oud Bruin nu verkozen tot ‘World’s Best Dark Beer 2015’. Hiermee laat Vander Ghinste Oud Bruin een 700-tal andere bieren achter zich. Dit uniek biertype is een van de oudste biertypes ter wereld en wordt alleen in Zuid-West-Vlaanderen gebrouwen.

OMER. Traditional Blond kreeg de titel van ‘World’s Best Belgian Style Blond’. Het is een goudblond bier van hoge gisting, met nagisting op fles. Ook dit bier werd al meermaals bekroond met als uitschieters de European Beer Star Award in 2009 en de World Beer Cup in 2010.

Sinds 1892 brouwt Brouwerij Omer Vander Ghinste authentieke bieren met de modernste technieken in Bellegem. Door de gestage groei de voorbije jaren zijn er ook heel wat uitbreidingsplannen zoals de bouw van een nieuwe brouwzaal en een nieuw distributiecentrum.

www.omervanderghinste.be