Horeca Magazine keert terug van de Internationale Trofeeën van de Calvados met de eerste prijs

Eind maart ging de Belgische delegatie van de UBB (Unie van Belgische Barmannen) naar de Internationale Trofeeën van de Calvados in Caen. Dat met een team bestaande uit de voorzitter van de UBB, Serge Guillou, een professionele barman, Corentin Deschamps van de Loui Bar in Brussel, een leerlinge van de hotelschool van Spa, Tamara Arvicus, en haar lerares, Julie Nullens (tevens het gezicht achter de eerste sapjesbar, de Bar à Ju, van Wallonië). De Belgische delegatie werd, zoals die van de 13 andere deelnemende landen, ook, zoals ieder jaar, vergezeld door een vertegenwoordiger van de Belgische pers. Ditmaal was dat onze collega, Nathalie De Wit, die, door Horeca Magazine te vertegenwoordigen, haar kans waagde door deel te nemen aan de wedstrijd … en de 1e Prijs van de Trofeeën voor de Pers in de wacht sleepte! Van harte gefeliciteerd aan haar!

Een uitdaging voor iedereen, van de meest tot minst ervaren professionals – onder wie Nathalie die, als ‘groentje’, met glans heeft deelgenomen en veel positieve commentaren heeft geoogst, zowel op “technisch” als op “smaak”-vlak. Haar cocktail “Flos Columbae”, waarmee ze vóór Litouwen (2e) en Zweden (3) eindigde, is geïnspireerd door het thema van deze editie 2019, die niets anders dan Vrede was.

Terwijl onze twee andere Belgische kandidaten, Corentin en Tamara, er helaas niet in slaagden om op het podium te klimmen ondanks hun moedige prestatie, heeft de Poolse professionele barman Arthur Wawrzyszczak (barman in het Restaurant Papu in Krakau) de 1e Prijs van de Internationale Trofee voor Professionals gewonnen en is het leerling-barmeisje Ronja Kastberg huiswaarts gekeerd met de 1e Prijs van de Internationale Trofee voor leerling-barmannen.

Een 23e editie van de beroemde Internationale Trofeeën van de Calvados voor een moment van vriendschappelijke wedstrijden waarvan iedereen is teruggekeerd met mooie herinneringen aan een gedenkwaardige trip in Normandië. Vooral onze briljante kandidate van Horeca Magazine!

Samenstelling van de “Flos Columbae” – 1e Prijs van de Trofeeën van de Calvados voor de Pers
Cocktail bereid in een shaker en gepresenteerd door Nathalie De Wit (Horeca Magazine)

  • 2cl vers limoensap
  • 3cl witte pompelmoessap Granini
  • 1 cl rietsuikersiroop Routin 1883
  • 1,5cl viooltjesessence Marie Brizard
  • 4cl calvados Domaine de la Flaguerie VSOP
  • Topper
  • Easyfoam Ginger & Lemongrass Food Revolution

Decoratie:

Citrusschilletjes, eetbaar viooltje