Minder vlees eten past perfect in een evenwichtige levensstijl én komt de planeet ten goede. Toch staat er in veel huishoudens nog dagelijks vlees op het menu. Waarom? De bestaande vegetarische of veganistische alternatieven voldoen voor veel flexitariërs en verstokte vleeseters niet aan de verwachtingen. De ‘Incredible Burger’ van Garden Gourmet brengt daar verandering in. De burger is 100% plantaardig, maar hij wordt rauw verkocht zoals een vleesburger en bereid in de pan, in de oven of op de BBQ. Hierdoor heeft hij de hartige smaak, de sappigheid, de textuur, het uiterlijk en zelfs de geroosterde geur van een klassieke burger. Met het BBQ-seizoen voor de deur heeft de Garden Gourmet ‘Incredible Burger’ alle troeven in huis om zelfs de meest verstokte vleesliefhebbers te verleiden.

De lekker sappige Garden Gourmet ‘Incredible Burger’ is het resultaat van een jarenlange intensieve samenwerking tussen levensmiddelentechnologen, wetenschappers en culinaire chefs, gespecialiseerd in alternatieve eiwitten. Natuurlijke eiwitten uit soja en tarwe garanderen de sappige textuur en kokosolie zorgt voor het gemarmerde aanzicht. Zo verschilt deze revolutionaire veggie burger, waarin 30 jaar kennis en ervaring gebundeld zit, nauwelijks van een rundsburger. Het is bijna niet te geloven dat hij veggie is! Hij maakt zelfs het sissend geluid van een klassieke burger tijdens het bakken, maar onderscheidt zich door zijn lage vetgehalte zowel van andere groenteburgers als van de vleesvariant.  

De missie van Garden Gourmet is om mensen verliefd te doen worden op veggie eten. Steeds meer mensen zijn op zoek naar lekkere plantaardige alternatieven om zich zo een flexitarisch dieet aan te meten. Het is dus belangrijk om te blijven investeren in goede veggie opties, die verrassend en vooral smaakvol zijn. “Plantaardig voedsel is steeds populairder geworden omdat consumenten naar verschillende manieren kijken om hun eiwitinname in evenwicht te brengen en de ecologische voetafdruk van hun voeding te verlagen. De lancering van de Garden Gourmet ‘Incredible Burger’ onderstreept Nestlé’s toegenomen focus op authentieke, plantaardige voeding”, aldus Quentin Clermont, Business Manager Food Division van Garden Gourmet.