Ingrediënten (voor  8 personen)

  • 16 langoustines, 1 komkommer, 1 el zure room,
  • 1 kl foreleitjes, 2 el olijfolie, 1 kl sushiazijn
  • Sap van een halve limoen 
  • 2 sneetjes pumpernikkel, xantana

Bereiding

Pel de langoustines, reinig 8 kopjes. Sla 8 langoustines plat tussen plasticfolie en snijd de rest in tartaar. Werk de tartaar af met wat olijfolie en limoensap, kruid af met peper van de molen en fleur de sel. Trek met een dunschiller een paar repen van de komkommer en rol die op. Schil de komkommer verder en draai kleine bolletjes. Mix de rest samen met de sushiazijn, mespuntje xantana, olijfolie en peper van de molen.

Droog de pumpernikkel en crumble in de blender. Leg de carpaccio op een koud bord, leg er een quenelle van tartaar naast en versier met de crumble, zure room en foreleitjes.

Wijntip

DOMAINE D’AUBARET – CHARDONNAY