Clearwater introduceert Arctic Surfclam Sushi-Ready Slices, een gemakkelijk kant-en-klaar schelpdierproduct gericht op de Europese sushi restaurantmarkt.

WINDSOR, VK (30 maart 2017) – Clearwater Seafoods kondigde vandaag de lancering van haar 100% natuurlijke en in het wild gevangen Arctic Surfclams in voorgesneden en geportioneerde plakjes voor sushibereiding op de Europese markt. Clearwater zal dit nieuw, gemakkelijk en kant-en-klaar schelpdierformaat voorstellen op de Seafood Expo Global (SEG,) die in Brussel wordt gehouden van 25-27 april.

“Wij introduceren de Clearwater Frozen Arctic Surfclam Sushi-Ready Slices om aan de groeiende vraag van sushirestaurants in heel Europa te voldoen,” aldus John Ashmore, Marketing Director Europa, Midden-Oosten en Afrika. “Dit nieuw en innoverend productformaat biedt gemak, eenvoudige bereiding en opslag, en heeft tevens visuele aantrekkingskracht voor elk sushi- of sashimigerecht vanwege de helderrode kleur.”

De surfmosselen, ofwel Arctic Surfclams (Mactromeris polynyma), duurzaam gevangen in de koude wateren van de Noord-Atlantische Oceaan voor de oostkust van Canada, worden aan boord van de state-of-the-art fabrieksvaartuigen binnen een uur na vangst geblancheerd en individueel diepgevroren (individually quick frozen (IQF)). Na aankomst in de fabriek van Clearwater worden de schelpdieren op (there is a word missing here- what is the Enlish text please?) gesorteerd, gekalibreerd en ondergaan ze een rigoureuze kwaliteitscontrole voordat ze doormidden worden gesneden en verpakt. De surfmosselvisserij is gecertificeerd door de Marine Stewardship Council (MSC), de toonaangevende norm in onafhankelijke certificering door derden voor duurzame visserij. Clearwater is de belangrijkste wereldleverancier van surfmosselen.

Surfmosselen zijn zeer populair in de Aziatische keuken in Japan en China, waar ze als respectief hokkigai en bei gei bei bekendstaan. Ze worden wereldwijd gewaardeerd voor hun zoete smaak, unieke textuur en helderrode tongen. De surfmosselen van Clearwater zijn voorgeblancheerd waardoor ze direct na ontdooien klaar voor consumptie zijn. Plaats eenvoudigweg een kant-en-klaar sushiplakje op rijst of serveer op zich in sashimistijl voor ultiem gemak. Met dit nieuwe surfmosselformaat, in aanvulling op het bestaand aanbod van een kilo IQF, biedt Clearwater de HORECA de keuze uit twee surfmosselproducten.

Over Clearwater

Clearwater is een van de grootste, verticaal geïntegreerde schaal- en schelpdierbedrijven ter wereld en heeft de meeste schelpdierlicenties en -quota’s in Canada. Clearwater is internationaal erkend voor zijn superieure kwaliteit, voedselveiligheid, diversiteit en betrouwbare wereldwijde levering van premium wilde, eco-gecertificeerde zeevruchten inclusief sint-jakobsschelpen, kreeft, kokkels, koudwatergarnalen, langoustines, krab, wulk en bodemvissen.

Sinds zijn oprichting in 1976 investeert Clearwater in wetenschappelijk onderzoek, medewerkers en in technologische innovatie, en tevens in eigendom en beheer van de zeevruchtenbestanden om zijn zeevruchtenaantallen in stand te houden en te vergroten. Door deze inzet en toewijding blijft Clearwater een leider in de wereldmarkt voor zeevruchten en in ‘sustainable seafood excellence’.

Meer informatie: John Ashmore, Clearwater Seafoods, jashmore@clearwater.ca