De Sirha Innovation Awards belonen de beste producten, apparatuur, uitrusting en nieuwe technologieën van het jaar in de horeca en de voedingsindustrie. Na het bestuderen van meer dan 270 dossiers heeft de jury – bestaande uit chef-koks, banketbakkers, traiteurs, journalisten en voedingsexperts – de 38 meest veelbelovende innovaties op de markt geselecteerd.

Ontdek de 12 Sirha Innovation Awards 2023. Deze winnaars worden gedurende 5 dagen, van 19 tot 23 januari, tentoongesteld in Sirha Lyon, centraal in de Sirha Innovations-ruimte. De initiatiefnemers van de projecten zullen op 19 januari om 17.00 uur op het podium van het Sirha Food Forum worden bekroond. 

DE WINNAARS 

‘PRODUCTEN – DRANKEN – INGREDIËNTEN’ 

De jury beoordeelt de smaak, de voedingswaarde, de binnen- en buitenverpakking, het ontwerp, de MVO-voetafdruk, de kosten, de eenvoudige verwerkbaarheid en de originaliteit van het product. 

Groene kikkererwten – BONDUELLE: De groene kikkererwt werpt zich tegenwoordig op als minder vet en verzadigend alternatief voor dierlijke eiwitten. 

Iberische ham van lam Salt’N’Lamb – COOK2COOK:  Deze nieuwe Iberische ham van lam, afkomstig van schapen die via verantwoorde begrazing zijn gefokt, is nitriet-, nitraat- en suikervrij. 

Gefermenteerde bio groenten, vers en niet-gepasteuriseerd – LABO DUMOULIN: 5 mengelingen van gefermenteerde lokale groenten afkomstig uit de biologische landbouw. Deze producten zijn uitsluitend samengesteld op basis van groenten van het seizoen. 

Tadoka – NOROHY: Norohy creëert de allereerste portie smeltbare vaste vanille.

Geroosterde camelina-olie ‘Signé Caméline’ – OLIMEGA: Deze nieuwe voedingsolie, gemaakt op basis van camelinaplanten, gezond en milieuvriendelijk, profileert zich als alternatief voor sesamolie. 

DE WINNAARS 

‘APPARATUUR EN UITRUSTING’ 

De jury beoordeelt het gemak en de kosten van ingebruikname, het verantwoorde karakter en de recycleerbaarheid, de onderhoudskosten, de ergonomie en het gebruikscomfort evenals het ontwerp van de apparatuur. 

Brum’Tech – ALVENE: Dankzij het intelligente en autonome waterrecyclagesysteem is de afzuigkap Brum’Tech het meest energiezuinige product van het op de markt beschikbare gamma.

ARI.O – ANGELO PO: Dit polyvalente systeem wil voedselbereiding op radicale wijze veranderen, onder meer door de hoeveelheid voedingsafval te verminderen. 

Onderkast – ODIC: Het nieuwe, milieuvriendelijke gamma koelonderkasten van Odic is volledig ontworpen om de impact op het milieu drastisch te verminderen, vanaf het ontwerp tot de verkoop. 

Chocoladekast ‘CRIOLLA’ – PAVAILLER: De chocoladekast ‘CRIOLLA’, uniek op de markt en ontwikkeld met de ‘Meilleur Ouvrier de France’ chocolatier-banketbakker Frédéric Hawecker, maakt een complete controle over de chocoladeproductie mogelijk.

Het procedé ‘Coldway Technologies’ – SOFRIGAM: Met Coldway Technologies kunnen vakmensen warmtegevoelige producten vervoeren met een gerust hart.

DE WINNAARS 

‘TECHNOLOGIEËN EN DIENSTEN VOOR DE HORECA EN DE VOEDINGSINDUSTRIE’ 

De jury beoordeelt de snelheid waarmee de gebruikers de technologie/dienst onder de knie kunnen krijgen, de functionaliteit en het gebruiksgemak, de tijdswinst, de personalisering, het vernieuwende karakter van de functies evenals de universaliteit van de betrokken besturingssystemen. 

Milieu-index ‘L’eFFet Vert’ – MB PACK: L’eFFet Vert is een index voor het beoordelen van de milieu-impact van verpakkingen op basis van 12 criteria tijdens de productie van de grondstoffen, de fabricage en bij het einde van de levenscyclus van het product

TIPSI: De Tipsi-app wordt geïnstalleerd op betaalterminals en vergemakkelijkt het geven van fooien via bankkaart en smartphone.