Deze maand is het de chef en eigenaar van het restaurant Le D’Arville te Wierde (provincie Namen) die vriendelijk is ingegaan op onze vraag om exclusieve recepten te creëren voor Horeca Magazine rond de producten van onze partners.

Olivier Bourguignon creëerde deze recepten in het teken van zijn gebruikelijke keuken: levendig en kleurrijk, vers en licht. Hij zal nooit aarzelen om groenten, zoals tomaten, en kruiden, zoals rode en groene basilicum, uit zijn eigen moestuin in zijn gerechten te verwerken. Zo worden de Gruyèrekroketten hier vergezeld van aromatische kruiden en jonge scheuten uit zijn tuin, met goede boter en eieren van naburige boerderijen. 

Voor zijn broodje, gemaakt met de baguette des Pyrénées van Delifrance, besloot hij bewust om er een veggie versie van te maken door te kiezen voor de vegan Gastronellokroketten (indian). Hij verklapt ons dat dit ter voorbereiding was op de komst van vegetarische klanten die hem specifiek gevraagd hadden om hen gerechten zonder vlees en zonder vis te serveren. Hij gebruikte de kroketten als test en garandeert ons dat het resultaat buitengewoon bevredigend was, zowel voor hem als voor zijn vegetarische klanten! 

Wat de rest van zijn keuken betreft: ze is onherroepelijk nieuwsgierig naar en open voor al het beste wat land en zee ons te bieden hebben. Kwalitatief en inventief is deze keuken de titels ‘Mastercook’ en lid van ‘Generation W’ en ‘Euro Toques’, waarmee de chef mag pronken, zeker waard.

Uiteindelijk is Le D’Arville niet minder dan een van de mooiste uithangborden van de streek. Met de grote tuin en moestuin, het watervlak, de recente moderne uitbreiding van de keuken en de bijgebouwen in cortenstaal, de binnenruimtes met meubilair en decoratie van hout en omliggende natuur of de aangrenzende ruimte, ‘Barabas, het vervolg op D’Arville’, waar enkele mooie gastenkamers u opwachten, u wordt er hartelijk onthaald!

Het hele verhaal en vakmanschap van deze ervaren chef-kok, Olivier Bourguignon, wordt uitgebreid uiteengezet in ons volgende COOK-magazine. En dat, zoals het hoort, met enkele nieuwe exclusieve recepten die deze emblematische Naamse chef ons  oevertrouwde.

Le D’Arville
Rue d’Arville 94
5100 Wierde
T 081 46 23 65
www.ledarville.be

Tekst:  Joëlle Rochette