Een emblematisch domein sinds 1886.

Al meer dan een eeuw lang zet Domaine de la Baume een wijnbouwtraditie voort waarbij het gekend is voor zijn sterke aromatische wijnen. Het domein, dat in het hart van Languedoc-Roussillon is verankerd, in het kleine dorp Servian, tussen Béziers en de middeleeuwse stad Pézenas, is een bron van inspiratie. Het is een rustig, door de natuur omgeven vredig oord, dat de warmte van het Zuiden, de gezelligheid, het erfdeel maar ook de liefde voor de aarde belichaamt. Eén enkele weg brengt u naar het prachtige portaal van gesmeed ijzer, met een J en een P ter ere van Jean Prat, de oprichter.

In 2003 neemt Joseph Helfrich, CEO van de groep Grand Chais de France, de fakkel over van dit geweldige domein en geeft het de internationale erkenning die het verdient. De mensen van dit domein zorgen voor een uitzonderlijke en dynamische impuls, die perfect aansluit bij de gronden.

Het Domaine de la Baume, dat zich uitstrekt over 216 hectare met een zeer gevarieerd assortiment van wijnstoksoorten, is onderhevig aan het mediterrane klimaat.

Het wordt gekenmerkt door een afwisseling van zachte winters en warme zomers, een combinatie van veel zon en soms stevige wind. De regen is onregelmatig over het jaar verspreid. Het regent het meest in de lente en in de herfst, wat leidt tot een optimale groei en rijping van de druiven.

Na een jaar werk doorheen de vier seizoenen en de verzorging van de wijngaard komt het lang verwachte moment van de druivenoogst. De keuze van de datum van de druivenoogst voor elk perceel is een zeer belangrijke beslissing om druiven van hoge kwaliteit te kunnen oogsten die zo rijp mogelijk zijn. Op het Domaine de la Baume worden de druiven en de wijnbereiding uitgevoerd volgens een strikte perceelselectie, wat betekent dat elk perceel afzonderlijk wordt geoogst en tot wijn wordt verwerkt om de typische kenmerken en het karakter van elk druivenras te behouden.

Het resultaat van deze knowhow kunt u ontdekken in de winkel bij de partners Grands Chais de France.

www.domaine-labaume.com