Elk jaar in mei houdt de vereniging Mastercooks haar jaarlijkse algemene vergadering. Dit jaar werd ze gehouden op 17 mei in Excellis, waar de vereniging sinds 2019 haar hoofdzetel heeft. Een vergadering georganiseerd in een beperkt comité met, in persoon, de Raad van Bestuur en via webinar, de leden van de vereniging.

Cédric Poncelet is verkozen met de meerderheid van de stemmen van de deelnemers van de Raad van Bestuur. Hij volgt Frank Fol op, die 3 mandaten en dus 9 jaar lang voorzitter is geweest, en wordt zo de 7e voorzitter van de Vereniging van de Mastercooks of Belgium. In 2020 viert de vereniging haar 40-jarig bestaan. De andere zes voorzitters waren: Frank Fol, Robert Van Duüren, Alain Deluc, Guy Van Cauteren, Pierrot Fontaine, Pierre Romeyer.

Voorts werden de drie huidige vicevoorzitters herkozen, eveneens op basis van een meerderheid van stemmen in de Raad van Bestuur. Dit zijn, voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Patrick Meirsman; voor Wallonië, Benoît Bourivain; voor Vlaanderen, Félix Alen. De functie van penningmeester werd behouden door Daniel Molmans, die tevens secretaris-generaal wordt.

Voorts zijn vier nieuwe leden tot het Directiecomité toegetreden: Patrick Caignau, Jo Nelissen, Pierre Burtonboy, Patrick de Gendt.

In een interview na de verkiezingen vertelde Cedric Poncelet ons: “Ik ben er zeer trots op dat mijn collega’s mij hebben gekozen om het voorzitterschap van onze vereniging op mij te nemen. Het is ook een uitdaging om in deze crisisperiode een dergelijke verantwoordelijkheid te dragen. Ik ben van plan om, vooral samen met onze waardevolle partners, voort te gaan met het revitaliseringswerk dat is begonnen. Ik zal me ook inzetten om de vereniging en haar leden zo goed mogelijk te promoten. En dan, als de crisis voorbij is, hoop ik de ontmoetingen met al onze leden te hervatten, zowel in Vlaanderen waar ik mijn restaurant heb (Knokke-Heist) als in Brussel of Wallonië. In de tussentijd ben ik elke eerste maandag van de maand beschikbaar op het kantoor in Excellis. Welkom allemaal!”

Tekst: JR