‘Marie a Soif’, een pop-up bistro, neemt het voormalige restaurant Chez Marie in om het levendige hart van Flagey te laten trillen!

We kenden ‘Marie’ al, het beroemde restaurant uit de jaren ’90, gelegen op een steenworp afstand van het Flageyplein, met zijn prachtige jazz-bluesachtige sfeer en waar een sommelier wijn in het Quebecs schonk. Een adres dat meer recentelijk werd overgenomen door de huizen Bon-Bon en vervolgens Bouchery in de tijd van de succesvolle sterrenpop-ups.

Deze keer is het de beurt aan het team van de wijnbar van het Brugmannplein (de eerste historische wijnbar in Brussel), WINERY, opgericht door Frédéric de Thibault, om de locatie vanaf januari te betrekken voor enkele renovatiewerkzaamheden tot zolang u dorst hebt… onder de leuke naam ‘Marie a soif’.

‘Marie a soif’ is een goddelijke knipoog naar de epicuristische oorsprong van ‘Marie’, maar volledig ingeschreven in de nieuwe, informele en multiculturele wind die vandaag door Flagey waait.

Fréderic de Thibault wilde deze keer een bistro creëren om te eten en te drinken. Een plek waar alles goed is, zelfs zeer goed, maar zonder poespas of sterren en zonder de noodzaak om te reserveren. Een bistro met een ziel die even uniek is als altijd, waar alles met vreugde gedeeld wordt; eerst de wijn (een fijne selectie van prachtige cru’s, die hier met grote originaliteit aan het touwtje worden geserveerd, tot grand cru’s, om iedereen te laten genieten en verschillende dingen te laten proeven), daarna de gerechten: allemaal geserveerd op bordjes die gedeeld worden (tel bijvoorbeeld 4/5 gerechtjes voor twee om te beginnen), bedacht door de getalenteerde chef-kok, Astrid Camerman, en, ten slotte, de vrienden, die pas weggaan als het touwtje gespannen is!

Hier wordt niet gereserveerd, behalve voor de lunch en de eerste service om 19.00 uur, daarna is het ‘first in first served’!

In de kelder vindt u alleen de beste cru’s van ambachtelijke wijnmakers (natuurlijke, biologische, biodynamische en levendige wijnen uit de regio’s die bekend worden en waar we van houden). Nuggets worden met gulheid en passie gedurende de hele avond gedeeld.

Op het menu van ‘Marie  a soif’ hebben we vooral grote honger! De talentvolle chef-kok Astrid Camerman biedt onder meer de volgende gerechtjes aan om te delen:

Vanaf 7 januari …. tot zolang u dorst hebt!

Alphonse de Wittestraat 40 te 1050 Elsene   –   Tel. 02 644 30 31   –   Instagram: marie_a_soif – @marieasoif