Antwerp-speler en Rode Duivel Toby Alderweireld weet ook op zakelijk vlak te scoren. MM Antverpia, het in september 2022 gelanceerde drankenmerk dat Alderweireld samen met zakenpartner Thomas Tisson uit de grond stampte, wordt voortaan ook in het driesterren restaurant Hof van Cleve van chef Peter Goossens geschonken.

Sinds kort heeft Hof van Cleve de dranken Gin 1501 en Amaretto 1905 van MM Antverpia op de kaart staan. MM staat synoniem voor Magnifieke Momenten.

De flessen van Gin 1501 en Amaretto 1905 zijn geïnspireerd op het Centraal Station van Antwerpen, dat bekend staat als één van de mooiste stations ter wereld. Op de flessen zijn er ook verwijzingen naar de belangrijke symbolen van de stad.

Met andere topzaken zoals The Jane, ‘t Fornuis, Kommilfoo, Het Gebaar, Botanic Sanctuary Antwerp, Radisson Blu Antwerp, restaurant Rascasse, ‘t Korennaer e.a. waren de MM Antverpia dranken al op relatief korte termijn ingeburgerd in de top-horeca, en daar kwam dus ook Hof van Cleve bij.

Wat maakt deze dranken nu ‘anders dan anders’, zo vroegen we Tom Ieven, hoofdsommelier van Hof van Cleve.

 “Ik ken medeoprichter Thomas Tisson uit Kapellen al een hele tijd, aldus Tom Ieven. Ik proefde hun producten enkele malen vooraleer ze op punt stonden en op de markt kwamen. Hij vroeg mijn mening en daarna sleutelde hij bij. De eerste keer dat ik de gin proefde, had ik al direct door dat ze het serieus meenden, en het triggerde me dan ook om het te blijven volgen. Over de hele lijn beschouwd zijn de producten zeer puur en verfijnd, en bovendien zit er ook nog eens een mooi verhaal en dito packaging achter”.

Op 12 februari jl. werd Tom Ieven overigens uitgeroepen tot de 11de beste sommelier van de wereld, en dit ter gelegenheid van de ASI Best Sommelier of the World wedstrijd in Parijs. De liveshow in La Défense Arena werd bijgewoond door zo’n 4.000 toeschouwers en was ook live te volgen op YouTube. Beste sommelier van de wereld werd de Let Raimonds Tomsons, die het haalde voor de Deense Nina Jensen en de Chinees Reeze Choi. 

“Ik ben super tevreden met het resultaat, aldus Tom Ieven, terugkijkend op de wedstrijd. 11de beste sommelier van de wereld worden is een hele eer. Het was mijn doel om het tot de halve finale te schoppen, en dat is gelukt. Uiteraard wil je altijd beter, maar ik ben toch ontzettend tevreden. Los van het resultaat is het ook een onvergetelijke ervaring. De wedstrijd was super interessant en ik heb enorm veel bijgeleerd. De connecties die ik tijdens de week van de wedstrijd heb kunnen leggen, zijn ook onbetaalbaar. Collega’s met dezelfde passie en drijfveer van over heel de wereld leren kennen, is dan ook uniek. ASI is een internationale organisatie die voelt als een familie van gelijkgezinden, en ik ben blij dat ik daar deel van kan uitmaken. Of ik nog eens een kans zou wagen, kan ik nu nog niet meegeven. Ik ga het even laten bezinken…”.

 

(dv)