In het hart van een van de mooiste regio’s van de provincie Luxemburg, op slechts enkele minuten afstand van de beroemde Baraque Fraiture (Vielsalm), biedt IDELUX een aantrekkelijk onroerend goed met grond te koop aan voor economische diensten, HoReCa of toerisme.

Het pand, bestaande uit een oude boerderij van lokale steen, met een grote schuur, is gelegen op een perceel van 42 are met een parkeerterrein van 15 are. Die bebouwbaar is voor een eventuele uitbreiding en dicht gelegen is bij de hoofdwegen van deze prachtige regio van de Hoge Ardennen (N89 richting Vielsalm, N30 richting Houffalize, dicht bij afslag 50 op de E25 (Luik – Luxemburg).

Troeven en trekpleister

De locatie is een toeristische bestemming bij uitstek die zowel liefhebbers van zomers groen trekt als skiërs in de winter. De skipistes en langlaufen zijn de meest emblematische troeven van de regio. Voor veel van onze landgenoten en in het licht van de gezondheidscrisis die we momenteel meemaken, is België nu weer een favoriete bestemming voor iedereen die weekends, midweken en vakanties dicht bij huis wil doorbrengen. Dit betekent dat elke investeerder die het pand zou willen verwerven, zal kunnen rekenen op een succesvolle HoReCagelegenheid en er, net als de naburige Baraque Fraiture, de hoogste toeristische attractie van België van zal kunnen maken.

Beschrijving

Het gebouw (zonder isolatie, verwarming of voorzieningen) bestaat uit twee aangrenzende delen met een totale vloeroppervlakte van 290 m²: een woning en een schuur. Het heeft houten ramen met enkele beglazing en een niet-geïsoleerd leien dak met zichtbaar gebint.

De twee verdiepingen tellende woning bestaat uit een kelder en een gelijkvloers.

In de schuur is het volume open vanaf het gelijkvloers tot het dak met een hooizolder op de helft van de oppervlakte.

Praktische informatie

IDELUX Développement lanceert dus een oproep tot het indienen van investeringskandidaturen. De kandidaturen moeten uiterlijk op 7 december 2020 zijn ontvangen.

Alle kandidaturen die tegen 7.12.20 zijn ontvangen, zullen worden geanalyseerd door het selectiecomité, dat bestaat uit de Raad van Bestuur van IDELUX en de gemeentelijke overheid.

Tekst: JR

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: