Ingrediënten 

  • 6 Italiaanse citroenen (onbespoten)
  • 500 g pure alcohol
  • 800 g water
  • 600 g suiker 

  • 50 g water 
  • 1 blaadje gelatine 
  • 1 vanillestok 
  • 200 g vruchtenpuree Boiron Exotique 
  • 40 g suiker 

bereiding

De citroenen en de schil in de pure alcohol doen. Ze gedurende drie weken laten trekken in een weckpot. Zeven.  Water en suiker koken tot de suiker volledig is opgelost. Laten afkoelen. 

De suikerstroop toevoegen bij de geparfumeerde alcohol en goed mengen. 700 g afwegen. 

Water, vanillestok, vruchtenpuree en suiker opkoken. De gelatine weken, onder de fruitpuree mengen. De massa zeven. Met de 700 g citroen-suikerstroop mengen. In een ijsturbine afdraaien gedurende 15 minuten.  

De citroen uihalen en met de sorbet vullen. 

Wijntip

Limoncello Pallini