Ingrediënten

  • Kalfskroon 
  • Groene asperges 
  • Morieljes 
  • Sjalot 
  • Witte wijn 
  • Tijm 
  • Look 
  • Bruine jus 
  • Peper 
  • Zout 
  • Truffel 

bereiding

De kalfskroon kruiden en kleuren in een pan, boter, tijm en look toevoegen. In de oven plaatsen gedurende 8 minuten. Het vlees laten rusten gedurende 15 min. Nogmaals 4 min. in de oven steken. 

De asperges schillen. Ze in gezouten water beetgaar koken. 

De morieljes aanbakken, kruiden met peper en zout. Tijm, look en boter toevoegen. Met witte wijn blussen en bruine jus toevoegen. Laten inkoken. 

Het gerecht monteren: het kalfsvlees schikken, daarop de asperges en morieljes en enkele schijfjes truffel. Met de saus napperen. 

Wijntip

Vino Nobile di Montepulciano “Santa Caterina” DOCG, Tenuta Trerose