Ingrediënten

  • 500 ml volle melk

  • 500 g verse erwtjes

  • 2 stengels citroengras

  • 10 blaadjes verse munt

  • 20 g gehakte gember

  • Zout en peper

  • 6 cl GET 27

bereiding

De melk aan de kook brengen en de geplette stengels citroengras, de gehakte gember en de fijngeknipte muntblaadjes toevoegen.

Van het vuur halen, goed afdekken met huishoudfolie en 30 minuten laten trekken.

De getrokken melk door een zeef halen en aan de kook brengen.

De erwtjes in een mixer doen en er de kokende getrokken melk overheen gieten. Vervolgens mixen totdat u een gladde crème verkrijgt.

De erwtjescrème door een fijne zeef halen.

Op smaak brengen met zout en peper, en eventueel met een vleugje espelettepeper.

Als het koud is, Get 27 toevoegen en goed roeren.

Om zeer koel of zelfs ijskoud te serveren.

Wijntip

Sauvignon Blanc Marlborough “Private Bin”,
Villa Maria BIO