Ingrediënten

250 g mascarpone, 3 eieren

50 g poedersuiker

100 g Italiaanse Pavesini-koekjes

15 cl lauwe zeer sterke koffie

15 g ongesuikerd cacaopoeder

Bloemsuiker

Amaretto

 

Bereiding

Scheidt de eieren in twee kommen. Voeg de suiker bij de eigelen en klop op tot een witte ruban. Meng hieronder beetje bij beetje de mascarpone.

Klop de eiwitten met een snuifje zout tot stevige sneeuw. Meng deze dan met een spatel voorzichtig van onder
naar boven onder de eerste bereiding, zonder dat
het eiwit inzakt.

Stort 1/4 van deze room in een holle schotel van 30 x 20 cm. Dop zeer vlug 1/3 van de koekjes in de lauwe koffie met wat amaretto. Schik ze zij aan zij op de room. Bedek dan met een tweede kwart van de room en herhaal tot er vier lagen room zijn met daartussen 3 lagen koekjes. Zet gedurende minstens 4 uur in de koeling.

Bestuif met bloemsuiker en cacaopoeder. Werk af met amandelkrokantje.

 

Wijntip

DOMAINE D’AUBARET – MERLOT

Deze wijn met 100% Merlot druiven wordt op de traditionele manier gemaakt, optimaal profiterend van de vele uren extreem zonlicht die voor prachtig gerijpte vruchten zorgen. Zo wordt de temperatuur tijdens het fermentatieproces dat drie tot vier weken duurt steeds tussen de 28 en 30°C gehouden. De rijke bovenlaag die zich bovenaan de tank vormt wordt zachtjes opnieuw aan het sap toegevoegd om zo de beste aroma’s te bekomen.

Resultaat is een karaktervolle wijn met een prachtige heldere rode kleur met hints van violet.