Aan hobbykoks die dromen van een mooi project geen gebrek. Jammer genoeg blijkt de uitvoering van zo’n project soms wel eens een tegenvaller. Onvoldoende middelen, moeilijke organisatie, strenge normen … Allemaal beperkingen waar ondernemers mee af te rekenen krijgen. En hoewel de sector in de lift zit, valt de startinvestering voor een foodliefhebber of restaurateur met een project vaak zwaar uit. Maar voor hen is er nu goed nieuws: dankzij de diensten op maat van BeCook! kunnen ze met weinig kosten en risico’s de sprong wagen!

Keuken huren = concept ontwikkelen

Met een huishoudelijke keuken zal je geen potten breken. Praktisch en organisatorisch schiet die tekort. Daarom verhuurt BeCook! de klok rond vier individuele en uitgeruste professionele keukens. Maar ook opslagruimtes en koel- en vrieskamers. Op die manier kunnen toekomstige chef-koks, traiteurs, patissiers, verwerkers en ondernemers voor één dag hun project op touw zetten zonder meteen diep in de buidel te moeten tasten. En zo krijgen ze ook een voorproefje van hoe het er echt aan toe gaat en van de netheids- en hygiënenormen van het FAVV. Maar de teams van BeCook! staan je ook bij met raad en daad. Kortom, een compleet en vooral flexibel aanbod voor liefhebbers die niet altijd van wanten weten.

360° begeleiding

Naast professionele keukens heeft BeCook! ook nog andere diensten in huis voor ambitieuze foodondernemers. Het team kan bogen op een rijke expertise en ervaring met bedrijfsbeheer en productie en biedt indien gewenst ook hulp bij het businessplan en de rentabiliteit.  En voor wie advies nodig heeft voor zijn productie- en businessstrategie, zijn er de consultingdiensten van BeCook!. Die zorgen ervoor dat je de beste producten vervaardigt op de meest efficiënte manier. En ook aan de social media is gedacht, onmisbaar bij de opstart van een nieuw project. BeCook! werkt samen met de ondernemers een digitaal uitstalraam van hun activiteit uit om elk concept in de kijker te plaatsen.

Duurzame aanpak

BeCook! wil gepassioneerde projecten op de juiste manier onder de aandacht brengen. Als ‘Good Food’-ambassadeur (Brusselse strategie van ‘beter produceren en goed eten’) wil het ondernemers op weg helpen naar een verantwoorde en duurzame aanpak, onder meer via zijn ervaring met circulaire economie. Sara Dirkx, mede-oprichtster van BeCook!, werkte heel lang aan de ontwikkeling van ‘Free From Foods’ en kan de liefhebbers dus advies en sturing geven in hun productie-, verpakkings-, leveringsproces enz.

De keukens van BeCook! (van 6 tot 30 m2) kunnen op korte en middellange termijn gehuurd worden, via een maandabonnement en vanaf € 15 excl. btw/uur. Alle mogelijke diensten en de contactinformatie vind je op www.becook.be.

Meer info? Neem contact op met Caroline Simar: becook.brussels@gmail.com