Martine Meurens die de Luikse Siroop heruitgevonden heeft in vloeibare vorm, brengt nu een Sauce Liégeoise op de markt (ook wel jagerssaus genoemd), die ze heeft uitgewerkt met haar eigen siroop. Deze saus gaat perfect samen met balletjes, konijn of stoofkarbonades.

Het geheim van een goede saus schuilt in de kwaliteit van de ingrediënten. Deze dame uit Aubel beschikte al over het belangrijkste ingrediënt: siroop. Ze moest enkel nog de industriële partner vinden die het recept van de befaamde ‘Luikse Balletjes’ kon ontwikkelen, en daar is ze in geslaagd.

Haar Sauce Liégeoise, smeuïg en met een mooi zoetzuur evenwicht, weet de fervente aanhangers van dit populaire gerecht te plezieren. De verpakking is geschikt voor mensen met een druk leven: gewoon het bakje (volledig recycleerbaar) rechtstreeks opwarmen in de microgolfoven of au bain-marie. Zoals aangegeven op de verpakking kan de saus ook gebruikt worden als basis voor stoofgerechten, zoals konijn met bier of stoofkarbonades.

Tip voor traiteurs en slagers die niet hun eigen saus maken: de Sauce Liégeoise is vanaf nu verkrijgbaar via https://www.leseshopsbelges.be/.

HET RECEPT VOOR LUIKSE BALLETJES
Ingrediënten voor de balletjes: 500 g gemengd gehakt, 1 gehakte sjalot, 100 g brood gedrenkt in melk, zout, peper en nootmuskaat, 1 heel ei.

Het volledige recept voor de Sauce Liégeoise: bit.ly/3czWnxs

Bereiding: meng alle ingrediënten en rol 8 balletjes. Bak ze in de oven gedurende 25-30 minuten op 180°C. Verwarm de Sauce Liégeoise en giet rijkelijk uit over de balletjes. Opdienen met frieten en salade of met appelmoes.

Tekst: PVW