Ingrediënten (voor  8 personen)

  • 50-tal mosselen, 8 minicourgettes, 4 kleine artisjokken
  • 2 artisjokbodems, 1 mespuntje saffraandraadjes
  • 2 el witte wijn, groene kruiden en bloempjes
  • 1 el gedroogde en gemalen kappertjes
  • Lecite (emulgeermiddel), sap van 1 limoen

Bereiding

Bereid de mosselen op de klassieke manier maar samen met de saffraandraadjes. Haal vervolgens de mosselen uit de schelp, zeef de jus en voeg een mespunt Lecite toe. Schuim vlak voor het serveren op. Kook de artisjokbodems samen met wat limoensap gaar en maak er zalf van. Kuis de kleine artisjokken op en kook ze in water met azijn gaar, snijd in 4. Kook de minicourgettes kort en snij ze in 3.

Haal de groenten net voor serveren even door de gesmolten boter. Maak met de zalf kleine puntjes en schik hierop de warme mosselen, werk af met de artisjok, courgette, bloemen en kruiden. Lepel er schuim tussen en strooi de kappertjes tussen de compositie.

Wijntip

DOMAIN DE SAINTE-MARTHE – GRENACHE-CINSAULT