Ingrediënten voor de Mousse Manon

voor 10 personen

  • 2 dl room
  • Gevriesdroogde koffie (Nescafé)
  • 150 g witte chocolade
  • 2 dl chantillyroom

BEREIDING van de Mousse Manon

2 dl room in een steelpan gieten en aan de kook brengen. Vervolgens gevriesdroogde koffie (Nescafé) toevoegen tot u een donkere kleur bekomt.

Lichtjes terug opwarmen, van het vuur nemen en met kleine beetjes de 150 g witte chocolade toevoegen.

2dl room opkloppen tot chantilly en voorzichtig bij de gesmolten chocolade voegen. 2 uur laten rusten.

Ingrediënten voor de chocolademousse

  • 150 g suiker
  • Water
  • 4 eigelen
  • 150 g gesmolten chocolade
  • 1 l room

BEREIDING van de chocolademousse

De suiker in een steelpan doen met een scheutje water en verwarmen tot 110 °C.

De eigelen opkloppen met de keukenrobot op hoge snelheid en ondertussen de bekomen suikerstroop in één keer toevoegen. Het geheel tot het dubbele volume laten opkomen.

De gesmolten chocolade op lage snelheid toevoegen.

1 l room opkloppen en met de spatel toevoegen aan het mengsel van ei en chocolade.

2 uur laten rusten.

Wijntip

Château de Bioul – 2019 – Cortil BracoBenaming Côte de Sambre