Midden in de horecacrisis opent op 17 juni op de voormalige site van D’Ieteren Meiser in Brussel een nieuw winkelconcept zijn deuren dat enkel is bestemd voor professionals. Dit is een primeur die grondig zal worden geëvalueerd met het oog op toekomstige uitbreiding.

Uitdagingen en kansen

“De regio Brussel is heel uitdagend en biedt dus ook veel kansen”, legt regiodirecteur André Giglio uit. “Onze omzet via professionele klanten bedraagt bijna het dubbele van in andere regio’s. Het spreekt dan ook voor zich dat we hen een winkelformule aanbieden die beter inspeelt op hun behoeften.”

“In Brussel is de toegestane vloeroppervlakte van de traditionele winkels beperkt tot 1.000 m². Daardoor zijn de Colruyt-winkels in Brussel kleiner dan gemiddeld en zijn twee winkelformules onder een dak, particulier en professioneel, niet haalbaar. Met deze nieuwe formule verbeteren we de winkelervaring voor deze twee klantengroepen”, besluit André Giglio.

Ontworpen voor professionals

De nieuwe winkel zal dus een assortiment en een organisatie bieden die specifiek zijn aangepast aan de behoeften van professionals.

Concreet biedt Colruyt Professionals:

  • Een totale commerciële oppervlakte van 2.500 m² volledig gereserveerd voor professionals.
  • 2.500 producten geselecteerd op basis van de meest verkochte producten voor professionals in de nabijgelegen Colruytwinkels.
  • Een inrichting die eigen is aan het concept: bredere gangen, hogere winkelrekken of platte winkelkarren die zijn ontworpen voor grote aankopen.
  • Een laadplatform voor de aankoop op pallets.
  • Aangepaste openingstijden, maandag tot en met zaterdag, van 7.00 tot 20.00 uur.
  • Een parking met 20 plaatsen die volledig gereserveerd zijn voor klanten met een Colruyt Professional Plus-kaart.

Gerant Vincent Kestemont: “Bij Colruyt Professionals bieden we professionele klanten de laagste prijzen in de buurt. Dat doen we enerzijds door onze prijzen met andere klassieke supermarkten te vergelijken, en anderzijds door de prijzen in groothandelsfolders te volgen. Binnen deze nieuwe winkelformule gelden naast de gekende Colruytkortingen ook exclusieve voordelen voor professionals. ”

Colruyt ‘Laagste prijzen’

Een week vroeger opent Colruyt op dezelfde site een Colruyt ‘Laagste Prijzen’-winkel voor particulieren.

Net zoals in de andere Colruyt-winkels gelden ook in deze twee nieuwe winkels social distancing en worden diverse voorzorgsmaatregelen genomen: alle medewerkers dragen er mondmaskers, gebruiken regelmatig handgels en ontsmetten winkelkarren en bedienen klanten aan de kassa achter een plexischerm.

{
De nieuwe winkel zal dus een assortiment en een organisatie bieden die specifiek zijn aangepast aan de behoeften van professionals.

Praktische info:

Colruyt Professionals Meiser
Leuvensesteenweg 510 – 1030 Brussel
Tel.: 02 734 22 19

Open van maandag tot zaterdag
van 7.00 tot 20.00 uur vanaf 17 juni 2020

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: