Na vestigingen in Gent en Nevele strijkt BE O nu ook neer in de Lange Leemstraat in Antwerpen. Het publiek kan daar vanaf 10 januari terecht voor een ruim aanbod aan producten op de bioversmarkt.

Op 19 augustus 2015, gingen de deuren van BE O Versmarkt voor de eerste keer open met een basisassortiment aan verse seizoen producten, dit in de Heilige Geeststraat in Gent. Naar deze dag had zaakvoerder Henri Vercruyssen maandenlang toegewerkt, luisterend naar vrienden welke producten zij graag bij hem zouden kopen. Drie jaar later is de Versmarkt onherkenbaar: een uitgebreid kleurenpalet aan groenten en fruit, een ruim aanbod aan biologische kazen, zuurdesembrood, noten, zaden enz. Allemaal binnen dezelfde missie: bio betaalbaar maken voor iedereen.
Nadien volgde ook een tweede vestiging in Nevele, en nu is Antwerpen aan de beurt.
In de Lange Leemstraat in het zogenaamd Groen Kwartier werd daar een derde winkel geopend, vanaf 10 januari toegankelijk voor het grote publiek.
De winkel zal zo’n 300 bioproducten aanbieden, gaande van (alcoholische) dranken, fruit, groenten en vlees tot brood, pasta’s, confituren en noten. Dit alles aan erg betaalbare prijzen.
Zaakvoerder Henri Vercruyssen: “Toen ik met BE O startte was ik alles behalve een rasechte ondernemer. Ik was vooral iemand die zich liet leiden door zijn passie en drang om dingen te veranderen. Tot op de dag van vandaag zie ik mezelf nog altijd niet als ‘een’ ondernemer. Ik heb altijd gedacht dat een ondernemer iemand is die een brandend gevoel heeft om zelf iets te starten. Bij mij ging het eerder om de verandering die ik teweeg zou brengen. Ik heb ook veel rolmodellen gehad en veel boeken gekocht, waarvan ik dacht: dat zijn nu eens échte ondernemers sé. Nooit één boek van gelezen (lacht). Elke persoon is anders, elke ondernemer is anders. En dat besef ik nu.”

www.beo-markt.be