Palm plantte in 2011 in zijn eigen hoptuin 800 hopplanten van de Hallertau Mittelfrüh-variëteit. Aanvang september 2012, in alle vroegte, werd de eerste oogst binnengehaald. Met deze eigen geteelde hop maakten ze de Palm Hop Select, een complex degustatiebier met een alcoholvolume van 6% vol.alc. In de lente van 2013 werd dit bier officieel gepresenteerd.

Naast de opvallend diep goudblonde kleur is er iets dat direct opvalt: het stevige hoparoma. Het bier ondergaat dan ook een hopping in 3 fasen. Naast de twee klassieke toevoegingen van de hop komt er hier namelijk een derde hoptoegave bij: de zogenaamde ‘Dry hopping’. In die laatste fase wordt de eigen geteelde Hallertau Mittelfrüh hop gebruikt.

The proof of the pudding is the eating, in dit geval ‘the drinking’. Zoals gezegd is de kleur ondersteund goudblond, de schuimlaag is stevig, vast en goed blijvend. Er is een persistente pareling in het glas, te danken aan de hergisting op fles. De neus heeft een lichte karamelimpressie maar wat later komt toch de extra hop de aandacht opeisen. Het is een bier dat frisheid, lichtheid en een prima verteerbaarheid brengt, een bewijs dat een degustatiebier niet noodzakelijk zwaar en zoet moet zijn.

 

www.palmhopselect.be