Het innovatieve Nederlandse merk ProLaTerre streeft al meer dan vijftig jaar naar vernieuwende vegan producten. Met het oog op de toekomst, een betere wereld en een lekkerder product, vinden ze zichzelf geregeld opnieuw uit met nieuwe technologieën, nieuwe smaken en nieuwe productvarianten. Daarom komt ProLaTerre met vegan gehakt op basis van erwten; een echte primeur.

Naast het succesvolle vegan gehakt op basis van soja, voegt ProLaTerre nu ook een heerlijke variant op basis van erwten toe aan het gamma. Dit nieuwe gehakt is rijk aan eiwitten, rijk aan vezels, laag in vet en voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van Nutri-Score A.

Door deze extra variant op de markt te brengen, hoopt ProLaTerre nog meer mensen te verleiden om biologisch en plantaardig te eten. Deze makkelijke en lekkere manier om je gezondheid te bevorderen én klimaatverandering tegen te gaan, is een win- winsituatie op vele vlakken. Als iedereen 100% plantaardig zou eten, kunnen er meer dan negen miljard mensen gevoed worden en is er in 2050 ruim voldoende voedsel voor iedereen. Daarnaast helpt biologische landbouw, landbouw zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, onze biodiversiteit te beschermen.

Het vegan gehakt op basis van erwten is heel makkelijk in gebruik. Zo is het al voorgegaard waardoor je het enkel nog hoeft op te warmen. Deze eenvoudige en voedzame toevoeging aan je pasta, wraps, chili sin carne, gevulde groeten of andere smakelijke creatie bezorgt je ongetwijfeld een nieuwe smaaksensatie.

Vegan lovers vinden dit gehakt vanaf nu bij diverse biologische winkels in België voor 2,99 euro.

 “Bij ProLaTerre geloven we in verandering. We geloven dat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken. Daarom begonnen we zo’n vijftig jaar geleden als eerste met de import van tofu naar Nederland. En produceerden we niet veel later zelf

tofu in Nederland. Ook als eerste. Nu ruim vijftig jaar later zijn wij nog steeds de voorloper als het gaat om plantaardige producten. Niet alleen als het gaat om tofu, ook op het gebied van andere biologische en plantaardige producten als alternatief

voor vlees, vis of zuivel. Elke dag vinden we onszelf opnieuw uit. We zijn altijd op zoek naar een lekkerder product voor een betere wereld. Met nieuwe smaken en nieuwe productvarianten. Soms een subtiele verfijning, soms een compleet nieuwe beleving. Lekkerder voor vandaag, beter voor morgen.”

www.prolaterre.com