Ingrediënten

voor 4 personen

  • 4 reuze gamba’s (200g)
  • 100 g wortelen
  • 100 g knolselder
  • 1 rode paprika
  • 100 g courgettes
  • 200 g kokosmelk
  • 1 middelgrote ui
  • 1 appel
  • 1 kl Madras curry
  • ½ kl komijnpoeder
  • ½ kl kardemompoeder
  • 30 g verse gember
  • 1 bol knoflook
  • 1 dl room
  • 1 dl water
  • Verse koriander
  • 2 kl olijfolie

Bereiding

De ui, de knoflook, 1/2 rode paprika, de gember en de specerijen in olijfolie aanfruiten.

De in stukjes gesneden appel toevoegen. De kokosmelk, een beetje water (1dl) en de room eraan toevoegen.

+/- 15 minuten op een laag vuur laten koken.
Lichtjes mixen en zeven in een puntzeef.

Alle groenten in brunoise snijden en ze op een laag vuur in olijfolie bakken.

De gamba’s doormidden snijden en ze +/- 5 minuten in olijfolie bakken.

Dresseren  

De saus in een diep warm bord gieten
en er 1 gamba in leggen.

De brunoise en de verse koriander toevoegen.

Wijntip

Los Vascos Sauvignon Blanc, Chili, Domaines Baron sde Rothschild (Lafite)