Pompoenspaghetti
Pompoen, bouillon, groene pesto (Gran’Tapas), parmezaan, Sweety Drops (Gran’Tapas), olijfolie (Valderrama), peper en zout
Bereiding
Snijd slierten van de pompoen en dompel ze even in kokende bouillon. Giet af en meng met de pesto. Kruid af en dresseer. Werk af met olie, peper, zout en parmezaan.
Wijntip
Vignetti del Salento, I Muri, Puglia, IGP Primitivo, 2016
De primitivo-druiven worden ontsteeld, dan gekneusd en gedurende 8 tot 10 dagen gemacereerd aan gecontroleerde temperatuur, waarbij geregeld van de ene naar de andere inox tank overgepomt wordt. Alcoholgehalte: 13,5% vol. Intense robijnkleur met violette reflectie. Intense neus van rood fruit. Volle mond met zachte harmonieuze tannines. Uitstekend te combineren met rijke voorgerechten en rood vlees, evenals wild en redelijk sterke kazen.