Training ‘vakspecialist verse soep’ bij Vitam 

Met vers bereide soep kan je alle kanten uit. Het is handig om restjes groenten mee te verwerken en iedereen houdt ervan. Cateraar Vitam organiseert de training ‘Vakspecialist Verse Soep’, waarin alle facetten van het soep maken naar voren komen. Inmiddels volgden zo’n 70 cateringmedewerkers de training, die een extra handvat biedt in het stimuleren van culinaire creativiteit en ondernemerschap op locatie. 

De training wordt in drie sessies van drie uur gegeven. Per keer doen zo’n 20 medewerkers mee. De docenten zijn ervaren chefs die het culinair DNA van de cateraar borgen en uitbouwen. De lesopbouw werd afgestemd met Vitam-partner het Koning Willem I college en kent een ‘Masterchef’- achtige opzet, waarin de groepen na een uitgebreide uitleg en instructie zelf aan de slag gaan. Ze doorlopen daarbij het hele proces: van het selecteren en wegen van de ingrediënten en het calculeren van de juiste kostprijs, tot het daadwerkelijke koken en de presentatie. De medewerkers worden uitgedaagd om met diverse smaken te experimenteren, te blijven proeven en zo te optimaliseren tot er een smaakvolle soep geserveerd kan worden. Binnen het proces is er ook aandacht voor ‘food waste’, aangezien soep een ideale manier van restverwerking is.

Het management van de Vitam-restaurants berust bij de teams op locatie. Omdat zij hun gasten dagelijks zien en steeds beter leren kennen, weten ze precies hoe ze kunnen inspelen op hun wensen en behoeftes. Deze training is daar een praktisch voorbeeld van, waarbij het de ambitie is om op iedere locatie een Vakspecialist Verse Soep aan te stellen. Andere voorbeelden zijn het online leerplatform V’Academy, waar praktische trainingen te vinden zijn voor alle medewerkers. Ook heeft de cateraar   samen met het Koning Willem I College in Den Bosch – een eigen koksopleiding ontwikkeld, waarin gevarieerd en seizoensgebonden koken centraal staat en de focus ligt op creativiteit, gezondheid en duurzaamheid.

Meer informatie: www.vitam.nl