In het licht van de actuele gezondheidscontext is de editie 2021 van Millésime Bio omgetoverd tot een digitaal formaat. Een nieuwe aanpak voor de industrie en een engagement zodat de professionals in de sector kunnen rekenen op deze essentiële zakelijke bijeenkomst in het begin van het jaar. De data blijven ongewijzigd: de beurs vindt plaats van 25 tot 27 januari aanstaande.

De uitdaging om de beurs te digitaliseren om de uitdagingen van de sector aan te gaan

In het licht van de huidige gezondheidscontext heeft de interprofessionele vereniging SudVinBio besloten de beurs Millésime Bio 2021 te laten doorgaan in een digitale versie. “Gezien de onzekere gezondheidscontext was het niet denkbaar om de beurs Millésime Bio 2021 fysiek te laten doorgaan in het eerste kwartaal van 2021, legt Jeanne Fabre, voorzitster van de beurs Millésime Bio, uit. In ieder geval is de situatie van dien aard dat een uitstel niet gegarandeerd had kunnen worden. Ook zou het opschuiven van het evenement niet compatibel geweest zijn met de agenda’s van de kopers.”

Als wereldwijde vakbeurs voor de biologische wijn-, brouwerij- en gedistilleerde drankenindustrie, is Millésime Bio de eerste in de sector die digitaal gaat en het levenslicht ziet in dit ongekende formaat. Ze zal de exposanten opnieuw een bedrijfsdynamiek bieden en hun professionele afspraken aan het begin van het jaar garanderen op de oorspronkelijk geplande data, van 25 tot 27 januari 2021.

Een leidende positie behouden in een bloeiende sector

Naast deze moeilijkheden die de wijnindustrie sterk hebben verzwakt, heeft het Agence Bio afgelopen juli hoopvolle cijfers gepubliceerd: de biologische levensmiddelensector en zeker de biologische wijnsector groeit gestaag.Het blijft groeien, zowel wat de consumptie als de productie betreft*.

Als ’s werelds grootste biologische wijnmarkt moet de beurs Millésime Bio doorgaan en haar rol spelen. Als speler in de economische heropleving zal de beurs onmisbaar zijn om de commerciële uitwisselingen waarvan kopers en exposanten afhankelijk zijn, te laten doorgaan. In overeenstemming met de verbintenissen van SudVinBio blijft het belang van de professionals centraal staan. Exposanten die niet aan deze digitale beurs wensen deel te nemen, krijgen hun inschrijvingsgeld volledig terugbetaald.

Challenge MILLÉSIME BIO 2021 : de internationale wedstrijd van biologische wijnen gaat fysiek door in Montpellier

Door de nodige aanpassingen te doen om de geldende gezondheidsmaatregelen te respecteren, gaat de Challenge Millésime Bio door met een jury die fysiek aanwezig zal zijn. De tweedaagse Challenge zal plaatsvinden in Montpellier (Frankrijk) op 20 en 21 januari 2021. Hierbij zal een selectie van gecertificeerde biologische wijnen uit de hele wereld geproefd worden en zullen de winnende wijnen worden uitgelicht in een speciale ruimte van de digitale beurs Millésime Bio 2021.

www.challenge-millesime-bio.com

100% digitale, wereldwijde biologische wijnbeurs toegewijd aan professionals

De digitale versie van de beurs Millésime Bio blijft voorbehouden aan professionals uit de sector en is toegankelijk via een speciaal platform. Achter de digitale stands kunnen exposanten hun wijngaarden tonen met behulp van digitale tools: video’s, links naar hun websites, toegang tot technische fiches, prijzen en onderscheidingen… Bezoekers zullen over zoekmachines beschikken om efficiënt door de digitale gangen van de beurs te kunnen dwalen. Tijdens deze drie dagen worden ontmoetingen tussen exposanten en bezoekers mogelijk gemaakt door een instant messaging- of videoconferentiesysteem.

Net als vorig jaar kunnen bezoekers ook nu al hun bezoek organiseren en hun afspraken met de exposanten in de aanloop naar de beurs vastleggen, zodra het inschrijvingsplatform midden december opengaat. De lijst van deelnemende exposanten wordt op dat moment ook onthuld.

Een vrouw als voorzitter! Jeanne Fabre, een nieuwe voorzitster aan het hoofd van de beurs MILLÉSIME BIO

Afgelopen juli werd Jeanne Fabre verkozen tot voorzitster van de Millésime Bio commissie, die verantwoordelijk is voor de organisatie van de beurs.  Zij volgt Nicolas Richarme op, die een jaar eerder, in juli 2019, voorzitter werd van de vereniging SudVinBio. Jeanne Fabre is een wijnbouwer in de Corbières, een Languedoc-regio in het hart van Occitanië. Samen met haar vader Louis Fabre, haar tweelingzus Clémence Fabre en haar nicht Paule Teisserenc beheert ze de vijf domeinen van de familie Fabre die sinds 1991 voor de biologische landbouw worden gebruikt.
Haar ambities voor de Millésime Bio commissie sluiten aan bij wat haar voorgangers hebben ingeleid. “De biologische landbouw wordt collectief opgebouwd”, legt ze uit. “Alle SudVinBio-commissies vullen elkaar aan om een duurzaam werkkader voor de beurs te helpen definiëren. De regulering van de markt en het samenbrengen van kopers en exposanten blijven de bestaansreden van deze commissie, die ik voorzit. Ik ben bijzonder gehecht aan Millésime Bio, wiens waarden mijn tante, Marie Teisserenc, aan mij heeft doorgegeven door mij haar plaats in de raad van bestuur te geven. Ik wil de mentaliteit van de beurs bestendigen, die sinds zijn ontstaan onveranderd is gebleven.

Voor meer informatie over de beurs, surf naar https://www.millesime-bio.com/en

* Bron: Agence Bio – Gegevens van juli 2020 – “In 2019 is de consumptie van biologische producten in Frankrijk met meer dan 1,4 miljard euro per jaar gestegen, d.w.z. +13,5% ten opzichte van 2018”. Wat de productie betreft, is de hoeveelheid landbouwgrond in de biologische landbouw in vijf jaar tijd verdubbeld tot 2,3 miljard hectare in 2019.

Tekst: JR

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: