Ingrediënten

  • Een sneetje brood van 3 cm dik

  • 1 appel, 265 g suiker

  • 9 eierdooiers

  • 500 ml room 40%, 500 ml melk

  • 120 g boter

  • Geklaarde boter

  • Vanille-ijs

Bereiding

Bereid een crème anglaise. Bereid een karamel met 110 g suiker en 120 g half gezouten boter, voeg bij de kleuring 100 g room toe. Maak een lint met 80 g suiker en 4 eidooiers, voeg 400 ml room toe.

Laat het sneetje brood, gevormd met een uitsteekvormpje, in dit mengsel weken gedurende ongeveer 40 minuten.

Schil de appel en maak Parijse knikkers, bak het sneetje brood en de knikkers in een beetje boter tot ze gekleurd zijn. Schik op een bord met de crème anglaise, giet de karamel over de montage en serveer met een lepel vanille-ijs.

Biertip

Blanche de Namur