In een vorige editie berichtten we reeds dat Vincent Nolf de nieuwe CEO van MAKRO Cash and Carry Belgium geworden is. Hij volgt hiermee Antonio Baptista op. Vincent Nolf staat tevens aan het hoofd van METRO, de MAKRO-broer die zich op de horeca richt. Voor zijn benoeming tot CEO van Makro was Vincent Nolf er reeds een tijdlang deputy CEO. Uit ons vorig bericht zou men kunnen opmaken dat Nolf deze functie verder blijft bekleden, wat dus niet het geval is. Onze excuses voor deze verwarring.

Baptista vertrekt niet onmiddellijk. Er is een overgangsperiode voorzien waarbij hij als COO (Chief Operating Officer) van MAKRO aan zet blijft. Het is Baptista die samen met zijn opvolger de vernieuwde MAKRO in het leven riep en uitpakte met de concepten Good Food, Party en Home.

Baptista: “Ik ben blij dat ik mee aan de basis lig van de MAKRO zoals we die vandaag kennen. We hebben het laatste jaar een nieuwe strategie voor Makro gedefinieerd en ik hoop dat er op hetzelfde elan zal worden verdergegaan. De komende maanden zal ik stilaan loslaten zodat mijn opvolger de kans krijgt het roer over te nemen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij dat goed zal doen.”

Vincent Nolf neemt de fakkel van hem over. De afgelopen maanden ondersteunde hij Baptista reeds in de uitbouw van de vernieuwde MAKRO. Nolf is geen onbekende, want hij is ook CEO van METRO. “Ik wil doorgaan op de ingeslagen weg. MAKRO is een sterk merk dat ik de komende jaren nog sterker wil maken dankzij de vernieuwde strategie.”

Het succesverhaal van METRO Cash & Carry begon in Duitsland in 1964 met de eerste zelfbedieningsgroothandel. De METRO-winkels, die alleen voor horecaprofessionals toegankelijk zijn, verschenen in 2003 in België. Met de opening van een tweede winkel in Antwerpen vorig jaar telt België nu tien METRO-winkels. Daarnaast heeft METRO Cash & Carry zes MAKRO-winkels in ons land.

www.metro.be
www.makro.be