Ingrediënten

voor 1 persoon 

Smoothie
1 schijf verse ananas (+ /- 1 cm dikte) / 1 stuk verse gember / 1 handvol verse spinazie /
1 kleine selderstengel / 15 cl vlierbessensap /
6 à 8 cashewnoten / ½ verse pompelmoes / 8 ijsblokken

3 stukken stokbrood Delifrance

3 el Philadelphia met mediterrane kruiden

Kruiden, bloemen, plukjes dille, zalmeitjes

    bereiding

    Een stokbrood in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende +/- 15 minuten bakken. Een dikke schijf (1 à 2 cm) verse ananas snijden. De verse gember schillen en er een stukje van +/- 2 cm van snijden. Een kleine selderstengel schoonmaken en in stukken snijden. Een pompelmoes uitpersen, de helft zal worden gebruikt voor de smoothie. Alle ingrediënten in een blender doen in volgende volgorde: ijsblokjes, ananas, gember, cashewnoten, selder, pompelmoessap, vlierbessensap. Mixen. Drie dikke stukken van het stokbrood snijden. Ze besmeren met een eetlepel Philadelphia met kruiden. Op elk stukje brood een decoratie naar keuze toevoegen: dille en zalmeitjes, kleine eetbare bloem, verse bieslook, kervel, …

    Dresseren

    De smoothie in een longdrinkglas of een helder smoothieglas gieten. De belegde stukjes brood op een leisteenbord schikken en met een paar kerstomaatjes serveren.

    Tip: Zorg ervoor dat u verse en kleurrijke ingrediënten gebruikt als decoratie.